Sa duhet të prisni para se të mbeteni sërish shtatzënë, ja çfarë thonë ekspertët mjekësor

Sa duhet të prisni para se të mbeteni sërish shtatzënë, ja çfarë thonë ekspertët mjekësor

18:36, 27/05/2022

Është më mirë të prisni të paktën 18 muaj (1 vit e gjysmë) midis lindjes dhe shtatzënisë tjetër të dëshiruar.

Shumë pak kohë ndërmjet shtatzënive rrit rrezikun e lindjes së parakohshme. Sa më e shkurtër të jetë koha ndërmjet shtatzënive, aq më i lartë është rreziku.

Në cilat raste duhet të shqetësoheni për lajmërimin e presionit të lartë të gjakut në shtatzëni

Shtatzënia dhe fertiliteti në çrregullimet e tiroides

Foshnjat e lindura para kohe kanë më shumë gjasa të kenë probleme shëndetësore sesa foshnjat e lindura në kohë.

Trupi juaj ka nevojë për kohë për t’u rikuperuar plotësisht nga shtatzënia juaj e fundit përpara se të jetë gati për shtatzëninë e ardhshme.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Përdorni metodat kontraceptive derisa të jeni gati për të mbetur shtatzënë përsëri. Shembuj si implantet, pilula dhe prezervativët.

Pse është e rëndësishme të presësh të paktën 18 muaj ndërmjet shtatzënive?

Kjo për arsyje se mund të vie deri në:

– Lindja e parakohshme;

– Pesha e ulët e lindjes;

– Të qenit i vogël për moshën gestacionale. 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco