Një ushtrim i thjeshtë dhe i fuqishëm frymëmarrjeje kundër pagjumësisë

Një ushtrim i thjeshtë dhe i fuqishëm frymëmarrjeje kundër pagjumësisë

08:43, 26/11/2021

Ky ushtrim quhet “vals i frymëmarrjes”

Meditimi njihet si një mënyrë efektive për të relaksuar trupin dhe për t’u kthyer në momentin aktual.

Me këtë meditim të shkurtër dhe të lehtë, do të keni gjumë më të mirë dhe do të relaksoheni në të gjithë trupin.

Është një meditim i mrekullueshëm që do t’ju ndihmojë të qetësoheni natën para se të shkoni në shtrat, sepse konsiston në numërimin e frymëmarrjes suaj dhe ndihmon për të lënë shumë pak hapësirë për mendimet stresuese.

“Valsi i frymëmarrjes” – një meditim i shkurtër dhe i lehtë për gjumë më të mirë

Për të filluar, merrni frymë duke numëruar deri në 3, mbajeni frymën përsëri duke numëruar deri në 3 dhe më pas nxirrni frymën duke numëruar deri në 3. Bëni një pushim. Përsëriteni përsëri ushtrimin.

Ju mund të vazhdoni ta përdorni këtë meditim të frymëmarrjes sa herë që dëshironi, jo vetëm gjatë gjumit.

Mundohuni të numëroni në mënyrë të barabartë dhe përsëritni disa raunde për të gjetur një model të mirë.

Mundohuni të mos merrni frymë shumë thellë ose cekët – gjeni një mjedis të këndshëm në mënyrë që modeli juaj i frymëmarrjes të jetë i këndshëm.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco