Volvo e para në këtë krijim, çelësi ‘Care Key’ të lejon të vendosësh limit shpejtësie në makinë edhe kur e ngasin të tjerë

Volvo e para në këtë krijim, çelësi ‘Care Key’ të lejon të vendosësh limit shpejtësie në makinë edhe kur e ngasin të tjerë

13:01, 20/05/2020

Volvo ka shtuar përpjekjet e saj për të ulur numrin e vdekjeve si pasojë e aksidenteve me makinë duke prezantuar modelin e fundit ‘Care Key’.

Ky tipar i ri i lejon pronarët e makinave që të përcaktojë një limit shpejtësie që makina arrin, kur po drejtohet nga persona të tjerë.

Kompania suedeze e makinave u bë kështu e para prodhuese që prezantonte një limit shpejtësie për të gjitha modelet që shet.

Volvo ka krijuar një çelës që ndjek makinën dhe e detyron atë të ruajë një shpejtësi të caktuar, sipas dëshirës së pronarit edhe kur ai nuk është në të.

Kryesisht ky çelës u modelua për prindërit, të cilët ua japin makinën e tyre fëmijëve që sapo kanë marrë patentën.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco