Luftë në Kosovë, e kush do ta bëjë këtë luftë?

Luftë në Kosovë, e kush do ta bëjë këtë luftë?

Nga Behxhet Shala - 11/08/2022

Uroj që Kina të mos e sulmojë Tajvanin :  Kosova qenka në rrezik nga Serbia e cila , në fakt është vetëm mjet për ta destabilizuar vendin tonë , me urdhër të Rusisë dhe Vlladimir Putinit ! Këtë nuk e kanë ditur as shërbimet më të fuqishme zbuluese dhe kundërzbuluese por , pas analizave , këtë e bënë publike kryeministri Albin Kurti dhe presidentja , Vojsa Osmani . Si Papë Françesku që i drejtohet besimtarëve në Sheshin e Shën Pjetrit në Vatikan me enciklikën e tij , urbi et orbi , edhe kryeministri Kurti e shfrytëzoi një medium italian , tash edhe një anglez që , përmes një interviste ta informojë opinionin ndërkombëatr se lufta në Kosovë vetëm se nuk paska filluar dhe se përgjegjësinë për këtë e kanë Aleksandar Vuçiq , president i Serbisë dhe Vladimir Putin , president i Rusisë . Bota këtë e mori shumë seriozisht , më seriozisht se vet luftën në Ukrainë . Kurrë dhe asnjëherë Kosova nuk ka qenë më e gatshme , ushtarakisht dhe politikisht për luftë seqë është tani. E kemi një kryeminister që nga Ballkoni i Hapur dhe duke hëngër shtalba i mbikëqyrë operacionet ushtarake . Ndonëse nuk ka përvojë ushtarake , ka përvojë të madhe politike dhe është njohës i mahnitshëm i doktrinave luftarake. Sun Tzu , Monteskje , Makiavelli , gjenerali Gjap  dhe strategët e tjerë  ushtarakë të cilët i pranon bota si autoritete të jashtëzakonshme në këtë fushë , janë thuaja amatorë krahasuar me kryeministrin tonë . Pastaj , kryekomandantja e forcave të armatosura të Kosovës , presidentja Vojsa Osmani ka përvojë të gjatë luftarake , që nga fillimi ka luftuar me të gjitha mjetet e lejuara dhe aspak të lejuara udhëheqësit kryesorë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të cilët , ndonëse po mbahen peng në Gjykatën Raciste në Hagë , ende po sulmohen nga kryekomandantja  , deri në çastin kur në nuk do të paraqesin rrezik për këta trashigimtarë të lirisë që me asgjë nuk e kanë merituar . Zëvendësuesja e saj , Donika Shvarc ( Katran ) ka përvojë edhe më të gjatë në luftën kundër ish të burgosurve politikë , Bacës Adem Demaçi dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Madje , botërisht pati deklaruar se , nëse kërkohet nga ajo , do të dërgojë dosje edhe në Gjykatën e Hagës , nëse nuk i ka dorëzuar deri më tani. Jo në mbrojtje të tyre , sigurisht . Nëse këta tre që i përmenda më lartë vetëm 10 përqind do ta urrenin Serbinë dhe Rusinë krahasuar me urrejtjen që e kanë ndaj udhëheqësve të UÇK-së , pavarësisht a janë të burgosur apo në “ liri “   , as Serbia e as Rusia as që do të nisinin luftë kundër Kosovës dhe shqiptarëve. Këta që po trumpetojnë se do të ketë luftë me Serbinë dhe Rusinë , e kanë lepurin në bark dhe sot e 500 vjet nuk do të luftonin për asgjë , përjashtuar për karriket e pushtetit . Nëse e bëjmë një shetitje , mbase edhe sipërfaqësore të emërimeve në borde të ndryshme , në misione diplomatike dhe konsulare , poste ministrore dhe në nivele më të ulëta të pushtetit , atëherë me lehtësi konstatojmë se asnjë qeveri e mëparshme nuk ka numër aq të madh të ish – bashkëpunëtorëve të Jugosllavisë , Serbisë , UDB –së dhe shërbimeve tjera , sa ka qeveria aktuale. Janë krejtësisht të kastruar nga patriotizmi , qoftë edhe deklarativ. Madje , për ta vërtetuar ate që e thash më lartë ,  kemi shumë fakte dhe shkarkime që kanë ndodhur kohëve të fundit pikërisht ndaj të merituarve për lirinë që aktualisht po e përdorin për mbajtje të pushtetit , pasi e përdorën paraprakisht për marrje të pushtetit ,  madje , duke shfaqur një ekzaltim patologjik . Kemi rastin kur trashigimtari biologjik i një ish – bashkëpunëtori të sigurimit jugosllav dhe serb është zgjedhur në një bord shumë të rëndësishëm ndërsa një ish – i burgosur politik , viktimë e dhunës të atij bashkëpunëtori ishte eliminuar. Merreni një tablo të mozaikut të punësimit në vende të ndjeshme , në institucione të ndjeshme dhe do ta shihni se pikërisht fëmijët e spiujve janë emëruar ambasadorë , anëtarë të bordeve , zëdhënës , këshilltarë politikë kurse fëmijët e ish të burgosurve politikë dhe të ish – ushtarëve të UÇK-së , bëjnë punë krahu , punojnë nëpër kafiteri apo kërkojnë rrugë të shkojnë në vende tjera. Ose , nëse rastësisht dikush prej tyre është në ndonjë vend të rëndësishëm e që pushteti aktual i konsideron armiq prindët  e tyre , i bien gurit dhe drurit deri sa t’i largojnë nga puna. Këso hakmarrje dhe linçim nuk ka pasur në asnjë regjim.  Në qeverinë aktuale ka aq urrejtës të mëdhenj të UÇK-së , të burgosurve politikë , të  burgosurve që po mbahen peng në Gjykatën Raciste në Hagë , të veteranëve të luftës së UÇK-së e që do ua kishin zili edhe Shesheli dhe çetnikët e Vojë Peçancit. Së paku sipas deklaratave publike që i kanë bërë dhe po i bëjnë . Askujt prej tyre për këto deklarata nuk iu  mungon as edhe një qime e vetme e lëre më të thirren në përgjegjësi . Madje , këta janë të përkdhelurit e kryeministrit dhe të presidentes Vojsa Osmani. Sa më shumë që kanë punuar paraardhësitë kuislingë të këtyre kuadrove qeveritare kundër Kosovës , Shqipërisë dhe interesave kombëtare , aq më lartë janë të ranguar dhe kanë qëndrueshmëri më të madhe në ruajtje të pozites që e kanë , pasardhësitë e tyre! Përpara , kur botërisht e përkrahja Albin Kurtin dhe kur linçohesha botërisht nga ndërkombëtarët dhe këta kuislingët politikë dhe joqeveritarë që po mrizojnë nën flladin dhe kujdesin e plotë të Albinit, as në ëndërr nuk kam menduar se do të vijë një kohë kur Albini do të transformohej aq shumë , në kuptimin negativ , pa asnjë dyshim. Albin Kurtin e ka bërë Albin Kurti , Baca Aden Demaçi , shiheni sot qëndrimin e Binit për Bacën ?! E keni dëgjuar ta ketë përmendur përveçse kur kthehej nga vizita e Varrit , të cilin , për së gjalli as që e bënte llogari ! Jam i sigurt , dhe koha ma ka vërtetuar se çdonjëri që është fërkuar për Bacën Adem Demaçi , në kohën më të keqe për të i kanë ardhur faturat të cilat nuk ka pasur mundësi t’i shlyej. Nuk kanë qenë fatura të drejtësisë apo hakmarrjes tokësore por fatura të drejtësisë hyjnore ! Kush do të jetë gjallë , do të bindet , sigurisht ! Të gjithë ne që kemi besuar se Kosova ka nevojë për ndryshim , kemi pasur të drejtë . Mirëpo , në asnjë çast nuk kemi besuar dhe nuk duam të besojmë se ky ndryshim është ai të cilin e kemi pritur . Nuk kemi besuar se rinia , në vend që të shkrijë mend dhe mund në Kosovë  , po e bënë të pamundurën të ikë nga Kosova . Nuk kemi besuar se ende duhet të skuqemi , turpërohemi dhe të ndjehemi fajtorë para fëmijëve të kuislingëve të policisë serbe , të UDB-së , prokurorisë dhe gjyqësorit e që sot mbajnë pozita të rëndësishme në institucione ndonëse edhe sot i bartim pasojat e torturave nga ta . Thuaja si çdo qeveri e mëparshme , edhe qeveria Kurti 2 po e blenë dëgjueshmërinë me poste , nepotizëm , korrupsion , tash në sasi shumë më të madhe sepse edhe numri i votave ishte shumë i madh e që , përkthyer në përqindje , ka pushtet absolut.

Si do të dukej lufta e ardhshme : Fillimisht jam i sigurt se nuk do të ketë luftë sepse nuk ka kush të luftojë . Në pushtetin aktual ata që e “ hanë hekurin me dhëmbë “ numërohen me gishta të një dore , saktësisht këta janë , Dimali , Hakiu , Haxhi Qamili , Hekurani  dhe … kush tjetër ? ! Këta që po flasin për luftë e kanë të qartë që për aq kohë sa në Kosovë do të valvitet edhe një uniformë e vetme e NATO –së , Serbia nuk e mësynë Kosovën prandaj edhe po i bien trumpetave të luftës. Në fakt , këtyre “ shqipeve “ , pa sqep dhe pa kthetra , më mirë do t’u shkonte muzika me trumpetë “ Il Silenzio “  , nga Nino Rossi që përdoret si ninullë për t’i vënë ushtarët në gjumë ! Edhe në rastin më të skajshëm kur bashkësia ndërkombëtare do të vendoste të tërhiqej nga Kosova e që nënkuton se Serbisë do t’i jepeshin duart e lira për veprim , luftën do ta bënin ata që e bënë luftën e fundit të së lavdishmes Ushtri Çlirimtare e  Kosovës , pasardhësit e tyre sikur edhe pasardhësit e ish – të burgosurve politikë . Këta janë sakrifikuar që nga dita e parë e rezistencës kombëtare , deri në kohën kur u fitua një liri gjysmake. Një numër i patriotëve të Shtalbit të Përgjithshëm të Ushtrisë Virtuale të pushtetit aktualë , luftën do ta bënte nga Norvegjia , Gjermania , Anglia , Zvicra , Italia dhe Greqia kurse , një numër jo i vogël , si vazhdimësi e traditës familjare , luftën do ta bënin nga Serbia. Këto kombinime mund të bëhen vetëm pasi do të përfundojë lufta në Ukrainë dhe pasi Rusia dhe Putini të marrin dënimin e merituar nga kryeministri Kurti dhe Vojsa Osmani , presidente shetitëse , sikur Holandezja e fjetur ! Uroj sinqerisht që Kina të mos e sulmoj Tajvanin sepse do të dilte një angazhim shtesë për Albin Kurtin dhe Vjosa  Osmanin, do të detyrohen të mobilizohen në mbrojtje të Tajvanit dhe në luftë kundër Kinës . Punë e vogël kjo , do të luftonin kundër 1 miliardë e 500 milionë kinezëve . Angazhim i papërfillshëm , fare ! Zot , qo mend aty ku nuk ka !

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco