Shteti si aparat nuk mban zi, por kombi si bashkësi njerëzore, Zonja Presidente!

Shteti si aparat nuk mban zi, por kombi si bashkësi njerëzore, Zonja Presidente!

Nga Halil Matoshi - 24/11/2021

Padyshim që humbja e jetëve njerëzire prek secilin njeri e kyr teagjedia âsht kaq e madhe, ajo e trishton këdo.

Shqipëria nuk ka shpallur Ditë Zie Kombëtare për tragjedinë në Bullgari, ndonëse viktimat ishin të etnisë shqiptare.

E drejtë nga prizmi i shtetit modern. Shteti nuk âsht vetëm vullnet e solidarësi brendaetnike, por grumbull institucionesh, pra aparat dhe varet nga rregullat e protokollet që burojnë nga e Drejta e Shtetit Kombëtar.

Shtetet kombëtare nuk kanë shtet amë. Kosova dhe Maqedonia e Veriut, si shtete të pavaruna nuk kanë dalë nga juridiksioni i Shqipërisë!?

Prandaj, shpallja e Ditës së zisë shtetërore në Kosovë âsht e pamendueme dhe nuk dihet në çfarë rregulle mbështetet!

1. Së pari, ka zi kombëtare dhe jo shtetërore siç e shpall Presidentja e Kosovës, sepse shteti nuk mban zi, âsht aparat, por kombet mbajnë zi.

2. Dhe së dyti, Dita e zisë kombëtare shpallet vetëm kur ka tragjedi në njësinë e caktuar kombëtare ose në shtetin ku ndodh një tragjedi!
Dhe me protokolle të veçanta edhe për nderim të ndonjë personaliteti të përmasave globale!?

3. Me këtë rast Kosova, Presidentja dhe Kryeministri âsht dasht me i dërgu telegram ngushellimi Presidentit te Maqedonisë se Veriut, Z. Pendarovski, Kryeministrit Zaev dhe familjeve te viktimave.
Sepse ata ishin shtetas të Maqedonisë së Veriut.
Porse në Prishtinë bâhet politikë e fortë kombëtariste edhe me viktima dhe tragjedi.
Padije!
 

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco