Lajçaku duhet me kërku falje publike për hartën

Lajçaku duhet me kërku falje publike për hartën

Nga Jeton Halimi - 04/03/2021

Miroslav Lajçak erdhi në Kosovë për ti marrë qëndrimet e Albin Kurtit si kryeministër në ardhje dhe Vjosa Osmanit si ushtruse detyrës së Pesidentës Republikës Kosovës, kryeministrit ne detyrë Abdulla Hotit si dhe ushtruesin detyrës, kryetarit PDK-së z.Enver Hoxhaj për bisedimet Kosovë-Srbi.

Përfaqësuesi i posaçëm i Bashkimit Evropian për bisedimet Kosovë-Serbi dhe çështje tjera rajonale të Ballkanit perëndimor.

Mirsolav Lajçak qëndroj 3 ditë Kosovë dhe takoj politikanët kosovar veq e veq dhe nuk dha detaje të shumta rreth bisedimet që do të zhvillohen në të ardhmen.

Tema kësaj vizite ishte ajo e bisedimeve Kosovë-Serbi dhe arritja e marrveshjës përfundimtare e këtyre bisedimeve mes Prishtinës dhe Beogradit.

Vizita e Lajçakut në Kosovë erdhi vetëm pak ditë pas intervistës që e ka dhënë, ku shihej një hart e cila e kthente Kosovën nën Serbi, ku nxiti reagime të shumta në Kosovë për këtë veprim as pak të mirë dhe qëllimsheëm.

Lajçaku duhet me kërku falje publikisht. Përfaçësuesi sepcial Bashkimit Evropian(BE)Mirosal Lajçak për bisedimet Kosovë-Srbi solli qëndrimin e Bashkimit Evropian në mënyr të modifikuar.

Jeton (E) Halimi nga Instituti për Studime Evropiane dhe Globale(ISEG).

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco