Degradimi i procesit zgjedhor nga Valdete Daka

Degradimi i procesit zgjedhor nga Valdete Daka

Nga Sami Kurteshi - 26/01/2021

Rreziku i degradimit te? procesit zgjedhor pe?r zgjedhjet e date?s 14 shkurt 2021, nga kryesuesja e KQZ Valdete Daka, e?shte? evident.

Pas mashtrimit publik te? Gjykate?s Kushtetuese pe?r rastin e deputetit Etem Arifi, mashtrimit e falsifikimit te? fakteve e dokumenteve drejtuar Gjykate?s Kushtetuese pe?r shtyerjen e zgjedhjeve ne? Podujeve?, si dhe manipulimeve, keqpe?rdorimeve e pengesave te? tjera ne? KQZ, sidomos në lidhje me aplikimin nga Mërgata, Valdet Daka ne? cile?sine? e kryesueses se? KQZ si organ kolegjial, po vazhdon me veprime destruktive e te? kunde?rligjshme te? minoje? procesin zgjedhor pe?r zgjedhjet e 14 shkurtit 2021.

Pas nde?rhyrjeve brutale ne? fushe?veprimin dhe funksionin e Zyre?s pe?r Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikimin (ZRPPC), si dhe pas ke?rce?nimeve brutale, frike?suese dhe te? rrezikshme, te? sinkronizuara me ane?tare?t e KQZ nga LDK dhe PDK ndaj Drejtorit te? ZRPPC, Yll Buleshkaj, kryesuesja e KQZ Valdete Daka, ne? me?nyre? arbitrare, autoritare dhe te? kunde?rligjshme, faktikisht ka suspenduar rolin e ZRPPC dhe te? drejtorit te? saj Y. Buleshkaj, duke marre? pe?rsipe?r komunikimin me PZAP, pa autorizim dhe vendim formal e real te? KQZ, lidhur me ankesat dhe pe?rgjigjet ne? lidhje me certifikimin e subjekteve politike dhe listat e kandidate?ve pe?r zgjedhjet e date?s 14 shkurt 2021.

Keqpe?rdorimi brutal i institucionit te? KQZ dhe i policise? se? Kosove?s nën urdhërat dhe diktatin e LDK, pe?r qe?llime politike-partiake nga Valdete Daka, që ishte ftuar gjoja për mbrojtje nga sulmet e sajuara artificialisht ndaj personit të saj, po me qëllimin e vetëm frikësimin e drejtorit të ZRPPC dhe anëtarëve të tjetë të KQZ, duke shkelur betimin pe?r profesionalize?m, paanshme?ri dhe neutralitet partiako-politik, e?shte? duke rre?shqitur pashmangshe?m ne? veprime penale, me qe?llim te? degradimit te? procesit zgjedhor, pe?rmes nxitjes se? konflikteve dhe eksceseve politike, administrative e personale. Megjithe? afatet e shkurtuara, Valdete Daka refuzon thirrjen e mbledhjeve te? KQZ pe?r trajtimin e c?e?shtjeve, temave dhe problemeve qe? ke?rkojne? vendimmarrje dhe zgjidhje nga KQZ si organ kolegjial dhe jo veprime personale, arbitrare, autoritare, te? kunde?rligjshme e te? pautorizuara nga KQZ.

Ftojmë institucionet shtetërore kompetente, në veçanti prokurorinë e shtetit, që të përcjellin me vëmendje dhe kujdes të shtuar veprimet kundërkushtetuese e të kundërligjshme të Valdete Dakës me qëllim të pengimit të procesit zgjedhor për zgjedhjet e datës 14 shkurt 2021.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco