Në vëllimi 'Luftërat ballkanike' dështon në dokumentimin e krimeve ndaj shqiptarëve

Në vëllimi 'Luftërat ballkanike' dështon në dokumentimin e krimeve ndaj shqiptarëve

Nga Shkëlzen Gashi - 02/10/2020

Shkrimi i tretë i serisë pesëpjesëshe që ofron kritikë për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në gjashtë tekste mësimore alternative, të hartuara nga historianë të Ballkanit (Kosova përfaqësohej nga akademik Frashër Demaj), të publikuar nga CDRSEE me seli në Selanik, e me mbështetje financiare edhe nga BE-ja, të përkthyera në dhjetë gjuhë (përfshirë edhe japonishten), shtjellon librin “Luftërat Ballkanike”, në të cilin, mes tjerash nuk prezentohen fare krimet e forcave sërbe e malazeze ndaj civilëve shqiptarë më 1912 e 1913, e madje, përmes disa shembujve, krijohet përshtypja te lexuesi se forcat sërbe e malazeze ishin shumë korrekte me civilët.

Ndonëse jepen pasazhe nga Raporti i Komisionit Karnegi për Paqe Ndërkombëtare, që komenton humbjet ‘paralele’ nga djegia e fshatrave dhe eksodi i njerëzve, nuk ka asgjë për shqiptarët. 

Figurojnë të dhënat për viktimat e të gjitha vendeve gjatë luftërave ballkanike, por jo edhe për shqiptarët

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco