Ekspertët: Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukjen e njerëzimit

Ekspertët: Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukjen e njerëzimit

16:02, 30/05/2023

Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukjen e njerëzimit, kanë paralajmëruar ekspertët, duke përfshirë në këtë grup dhe krerët e OpenAI dhe Google Deepmind.

Dhjetra persona kanë mbështetur një deklaratë të publikuar në faqen e internetit të Qendrës për Sigurinë e AI.

“Zbutja e rrezikut të zhdukjes nga inteligjenca artificiale duhet të jetë një prioritet global krahas rreziqeve të tjera në shkallë shoqërore si pandemitë dhe lufta bërthamore”, thuhet në deklaratë.

Por të tjerë thonë se frika është e tepruar.

Sam Altman, shefi ekzekutiv i krijuesit të ChatGPT OpenAI, Demis Hassabis, shefi ekzekutiv i Google DeepMind dhe Dario Amodei i Anthropic kanë mbështetur të gjithë deklaratën.

Dr. Geoffrey Hinton, i cili lëshoi ​​një paralajmërim të mëparshëm për rreziqet nga AI super-inteligjente, gjithashtu e ka mbështetur thirrjen.

Shumë ekspertë besojnë se frika që AI shkatërron njerëzimin është joreale.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco