14 mijë tonë mbeturina në ditë hedhen në deponinë e Mirashit, më shumë se dyfishi i lejuar

14 mijë tonë mbeturina në ditë hedhen në deponinë e Mirashit, më shumë se dyfishi i lejuar

18:51, 28/05/2022

Në deponinë e mbeturinave në Mirash hedhen 14 mijë tonë bërllok në ditë, një sasi e cila tejkalon masën e lejuar prej 6000 tonëve.

Kjo sipas menaxherit të cilësisë në kompaninë për menaxhimin e deponive, Bajram Limani, po ndodhë për shkak se nuk ka deponi tjetër për t’i hedhë mbeturinat.

Limani në rubrikën “Ecje nëpër Prishtinë” të emisionit “Ju flet Prishtina”, tha se deponia sipas ligjit është dashur të mbyllet vitin e kaluar, në 2021-ën, për shkak se i ka kaluar afati e janë tejkaluar kapacitetet e saj dhe rrjedhimisht ka rrezik të madh kontaminimi.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco