“KFOR në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt”

“KFOR në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt”

18:17, 28/05/2022

KFOR-i ka thënë do të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt në Kosovë.

Misioni i NATO-s që funksionon ka organizuar ushtrimin “FROZEN SABRE” që është realizuar në zonën e stërvitjes në fushë ajrore në Gjakovë.

“Ruajtja e nivelit të lartë të gatishmërisë duke realizuar ngjarje të tilla trajnimi përfaqëson një nga mjetet që lejon KFOR-in të ketë një qëndrim fleksibël dhe të dukshëm në terren. Në këtë mënyrë misioni i udhëhequr nga NATO në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt. KFOR-i, në përputhje me parimet e rezolutës 1244 të OKB-së të vitit 1999, vazhdon të ndihmojë në ruajtjen e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe lirisë së lëvizjes për të gjithë njerëzit dhe komunitetet në #WeAreNATO”, ka shkruar KFOR në Facebook.

KFOR-i është forcë shumëkombëshe e NATO-s e përbërë nga rreth 3700 ushtarë nga 28 kombe kontribuuese, e gatshme për të ndërhyrë në tërë Kosovën me pasuri kinetike dhe jo kinetike.

“Skenari i stërvitjes përbëhej nga ngjarje turmash dhe trazirash, përfshirë bllokime rrugësh, të cilat çuan në përkeqësimin e lirisë së lëvizjes dhe kërcënuan sigurinë e popullsisë vendase”, thuhet më tej në njoftim.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco