Nëntë Jugoviqët e Hajkobilla: 6 fshatrat me emrat më interesant në Prishtinë

Nëntë Jugoviqët e Hajkobilla: 6 fshatrat me emrat më interesant në Prishtinë

11:26, 18/01/2022

Prishtina është kryeqyteti i Kosovës dhe selia e komunës dhe rajonit të njëjtë. Është qyteti i dytë më i madh i banuar me shqiptarë në Evropë, pas Tiranës.

Komuna e Prishtinës ka 48 fshatra, emrat e së cilës janë nga më të ndryshmet, dhe për disa edhe të padëgjuara. Për shembull fshati  “Nëntë Jugoviq” është një vendbanim në komunën e Prishtinës, Kosovë. Pas vitit 1999 qytet është i njohur edhe me emrin Bardhosh. Pas luftes në Kosovë në Nentë Jugoviq ka pasur ardhje të mëdha të popullsisë sidomos nga rajoni i Llapit.

Më poshtë Metro ju sjellë gjashtë fshatrat me emrat më interesant në Prishtinë:

1. Dabisheci
2.Hajkobilla
3.Llukari
4. Tenezhdolli (Kulina)
5. Grashtica
6. Sinidoli (Shpat)

Prishtina gjendet në pjesën veriperëndimore dhe shtrihet buzë rrafshnaltës së plleshme rrëzë maleve të argjendta. Ashtu si dikur Ulpiana, ka pozitë të përshtatshme gjeografike, pasi gjendet në kryqëzimet parësore kontinentale. Komunitetet që jetojnë në Komunën e Prishtinës janë: Serb, turk, boshnjak, rom, ashkali etj.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco