Zv.kryeministri thotë se strukturat paralele janë më të forta në veri se kur janë shpartalluar

Zv.kryeministri thotë se strukturat paralele janë më të forta në veri se kur janë shpartalluar

23:42, 06/12/2021

Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se strukturat paralele në veri të vendit janë më të forta se në kohën kur ishte marrë një vendim për shpartallimin e tyre.

Bislimi, në intervistë për “Kallxo Përnime”, ka thënë se ato janë të rrezikshme në fushën e sigurisë.

Ai tha se me Asociacionin (për Komunave me Shumicë Serbe) “nuk po ndodh asgjë”.

“Në Bruksel janë nënshkruar mbi 30 marrëveshje dhe nuk mund të thuhet se kjo është marrëveshja e rangut të parë, e rëndësisë së lartë, e kjo e rëndësisë së dytë. Për ne të gjitha marrëveshjet e kanë rëndësinë e njëjtë, për mua ndoshta menaxhimi i kufijve të integruar është më i rëndësishëm sesa Asociacioni”, tha ai.Besnik Bislimi tha se shpartallimi i strukturave ilegale serbe në veriun e Kosovës ka dështuar. Sipas tij, ato tashmë janë më të forta.

“Zhdukja e strukturave paralele serbe është shumë më e rëndësishme sesa Asociacioni. Ky qëndrim ne e themi edhe në Bruksel. Strukturat paralele janë edhe më të forta se më herët. Janë më të forta se kur është bërë vendimi për shpartallimin e tyre”, deklaroi Bislimi.

Ai tha se këto struktura mund të përdoren në të ardhmen.“Sipas mendimit tim, nuk ka ndodhur kurrë largimi i strukturave paralele, ato janë forcuar dhe përdoren, sipas tyre, kur të vijë themelimi i i Asociacionit, të përdorën për arritjen e qëllimeve”, deklaroi Besnik Bislimi.

Ai ka thënë se duhet kohë që ato të shpartallohen ndërsa tha se rreziku më i lartë nga strukturat paralele në veri vjen në fushën e sigurisë.“Mendoj që strukturat paralele që mund të jenë të rrezikshme janë kryesisht në fushën e sigurisë, të cilat nuk ekzistojnë formalisht por dihet që funksionojnë. 

Nuk po them që janë rritur këto struktura në 8 muajit e fundit por po them që janë rritur prej kur janë shpartalluar. Ajo çfarë ka ndodh janë akomodu nëpër institucione”, tha ai.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco