KFOR-i kanadez ndihmon një organizatë të grave në Pejë me gjëra të nevojshme

KFOR-i kanadez ndihmon një organizatë të grave në Pejë me gjëra të nevojshme

13:58, 29/11/2021

OP Kobold eshte kontributi i Kanadase per misionin e NATO ne Kosove, ROTO 24 perfundoi ne Tetor dhe Kanadadezet duhet te jene krenare per impaktin qe ekipi jone i vogel ka pasur ne jeten e qytetareve te Kosoves. Qellimi yne kryesor ishte sigurimi i nje mjedisi te lire dhe te sigurte duke siguruar edhe levizjen e trupave te NATO ne regjion, mirepo nder objektivat e tjera ishte edhe shtyrja perpara e qellimeve te Qeverise Kanadaeze, UN-it, dhe NATO-se, duke kontribuar ne luftimin e dhunes me baze gjinore dhe fuqizimin e minoriteteve qe ballafaqohen me diskriminim dhe persekutim.

Keto iniciativa te udhehequra nga empatia dhe pasioni, kane ndikim afatgjate ne permisimin e jetes se qytetareve te Kosoves. Projekti jone i pare ishte mbeshtetja e nje shtepie kujdesi per te vjetrit, si dhe mbeshtetjen e individeve me nevoja te vecanta.

Kontigjenti Kanadez ne bashkepunim me KFOR Padre dhe Italian Medical kane bere ngritje fondesh qe derivoi ne blerjen e pajisjeve per levizje, te tila si karrige me rrota dhe ulese per dush si dhe medikamente te nevojshme per te cilat rezidentet kishin nevoje.

Donacionet individuale te kontigjentit Kanadez kane mundesuar mbi 1/3 te shumes se kerkuar ne teresi per kete project dhe ishin ndihme e madhe per permisimin e jetes se njerzve perfitues nga projekti. Me 16 Tetor 2021, Majori Gord Potts ka prezantuar ne emer te Kontigjentit Kanadez nje Gjenerator te 25 Kw per Qendren per Mireqenie te Grave ne Peje.

Qendra ofron strehim per grate dhe femijet qe jane viktima te dhunes ne familje ne Kosove. Kjo qender ofron sherbimet e veta per kater qytetet e rrethines dhe mbulon rreth 300,00 banore te etnive Shqiptare dhe Serbe. Gjate kohes se pandemise qendra ka pasur telashe me furnizim te rrymes dhe gjeneratori i tyre 5Kw nuk mjaftonte per nevojate e tyre sidomos per pjesen e shkollimi ne shtepi per femijet e strehuar aty. Nje gjenerator me i fuqishem ishte kerkuar nepermjet ekipes se monitorimit te KFOR-it qe ishte pergjegjese ne at zone, dhe kerkesa u transmetua tek departamenti KFOR civic per vleresim dhe financim. Fatkeqsisht financimi direkt permes KFOR nuk ishte i mundur dhe projekti mbeti ne pritje. Financimi i ketij projekti u be i mundshem me vone nepermjet fondacionit Boomer´s Fund Charity.

Pas sigurimit te fondeve, sfida e radhes ishte dergimi i gjeneratorit nga Prishtina ne Peje. Duke qene se shumica e distributoreve nuk mund te ofronin kete sherbim, Majori Potts kerkoi ndihmen e kolegeve te tij. Fale asistimit te Inxhiniereve Ukrainas ne Departamentin per Perkrahje Logjistike dhe Perfaqesuesit te tyre Nacional, Majorit Ivan Nastenko, transportimi dhe funksionalizimi i gjeneratorit u mundesua.

Pasioni, Dedikmi dhe gjeneroziteti I demonstruar gjate ketij projekti ka qene me te vertete inspirues. Kontributi i ROTO 24 do te kontribuoje ne mireqenien e komunitetit per vite me radhe dhe vendose bazament per bashkepunim te metutjeshem.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco