Qe pse duhet të jetoni në Zvicër: Të ardhurat mesatare të familjeve zvicerane arrijnë afërsisht 115,000 franga

Qe pse duhet të jetoni në Zvicër: Të ardhurat mesatare të familjeve zvicerane arrijnë afërsisht 115,000 franga

16:17, 28/11/2021

Të ardhurat mesatare bruto të familjes në Zvicër ishin 114,984 CHF më 2019, sipas Zyrës Federale të Statistikave (FSO).

Në përgjithësi, 40% e familjeve në Zvicër kishin të ardhura mbi këtë mesatare, ndërsa 60% kishin më pak.

73 % e këtyre të ardhurave vinin nga puna, 23% nga pensionet, mirëqenia dhe transfertat familjare si ushqimi, dhe 4% nga të ardhurat nga investimet.

Në shumë vende, një të ardhur kaq e lartë do të ofronte një jetë me ekstravagancë të lehtë. Megjithatë, në Zvicër, ajo zhduket mjaft shpejt.

37% shkuan për taksat, sigurimin e detyrueshëm shëndetësor, sigurime të tjera të pashmangshme dhe transferta familjare si ushqimi. Një tjetër 14% shkoi për strehim dhe energji, 6% për ushqim dhe 7% për transport, duke e çuar totalin e konsumuar në 65%, përcjell tutje albinfo.ch.

Në këtë pikë shpenzimet bëhen më diskrecionale. 6% shpenzohet për ngrënie dhe hotele, 5% për kohën e lirë dhe 12% për gjëra të tjera të paspecifikuara. Në këtë pikë, rreth 13% lihet për një ditë me shi, duke arritur në kursime mesatare prej 14,784 CHF në vit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco