Të jesh rom është 'përparësi', me shkollë fillore bëhesh deputet në Kosovë

Të jesh rom është 'përparësi', me shkollë fillore bëhesh deputet në Kosovë

13:45, 13/04/2021

Kuvendi i Republikës së Kosovës ka gjithësej 120 deputetë, të zgjedhur me vota të fshehta në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Shumica prej tyre kanë profil të pasur dhe me arsimim të lartë të kualifikuar, por nuk mungojnë as deputetët që si përgatitje të tyre, të fundit kanë arsimimin fillor.

Image

Kështu, një ulëse në Kuvendin e Kosovës si deputet ka siguruar edhe Fadil Gashi, nga Romani Iniciativa.

Në faqen zyrtare të Kuvendit të Kosovës, figuron profili i secilit kandidatë, në mesin e tyre edhe ai i Gashit.

Gashi ka bërë me dije se arsimimi i tij është ai fillor.

Ndërkohë që përveç gjuhës amtare ai e njeh edhe gjuhen serbe.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco