Preshi 143 centimetra i kopshtarit britanik fiton Rekordin Botëror Guinness

Preshi 143 centimetra i kopshtarit britanik fiton Rekordin Botëror Guinness

14:56, 06/10/2022

Një kopshtar britanik fitoi një rekord botëror Guinness për rritjen e një preshi 143 centimetra të gjatë.

Derek Hulme, i cili e rriti preshin e tij, hyri në perimet e tij të mëdha në Kampionatin Kombëtar të Perimeve Gjigante CANNA në Mbretërinë e Bashkuar në Malvern, Worcestershire, ku gjatësia e preshit u verifikua zyrtarisht.

Kjo perime i dha Hulme-t Rekordin Botëror Guinness për preshin më të gjatë.

“Në vitin 2019 mua dhe disa kultivuesve të tjerë gjigantë të perimeve u dhamë një pako me 30 fara bullgare të preshit të gjatë në përpjekje për të rritur rekordin e parë botëror për preshin më të gjatë në botë”, tha Hulme në një njoftim për shtyp nga Stoke-on.

“Për shkak të pandemisë së koronavirusit, nuk isha në gjendje të merrja preshin me vete në asnjë shfaqje, por këtë vit hyra në Kampionatin Kombëtar të Perimeve Gjigante në Malvern, CANNA në Mbretërinë e Bashkuar dhe më në fund kam fituar zyrtarisht Rekordin Botëror Guinness për preshin më të gjatë në botë”, tha ai.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco