Bentley në përqafimin e fortë të Audi

Bentley në përqafimin e fortë të Audi

20:47, 22/01/2022

Audi ngadalë por me siguri po merr një rol dominues në Grupin Volkswagen. Pasi prezantoi me sukses Lamborghinin dhe Ducati në epokën e re, tani do të përpiqet ta përsërisë atë me markën prestigjioze britanike.

Bentley ka qenë nën dominimin e Volkswagen për vite ndërsa biznesi i tij deri më tani është drejtuar mjaft lirshëm nga Porsche. Pak do ta thoshin këtë sepse Bentley kishte shumë liri në krijimin e politikave të biznesit.

Megjithatë, erdhi një pandemi, duke shënuar fundin e një kohe kur paratë mund të shpërdoroheshin. Bentley duhej të pezullonte prodhimin e motorit të tij të famshëm V8 dhe ngadalë të kthehej në teknologjitë moderne.

Plani i Volkswagen ka qenë i qartë që nga viti 2020. Quhet “Together 2025+” dhe përfaqëson një ristrukturim të ri që rezulton në uljen e kostove fikse me 5 për qind dhe kostot materiale me 7 për qind të tjera.

Në të njëjtën kohë, të gjitha markat luksoze mbeten në portofolin e kompanisë gjermane sepse VW nuk dëshiron të heqë dorë prej tyre. Këtu nuk përfshihet Bugatti, i cili as atëherë nuk përmendej në strategji dhe ndërkohë me lëvizje të shkathëta biznesi përfundoi në një shqetësim të ri me kroatin Rimac.

Bentley ra nën kontrollin e plotë të Audi në ditën e parë të këtij viti, që do të thotë se ata do të punojnë së bashku për elektrifikimin dhe bashkëpunimin teknologjik, të gjitha në mënyrë që Bentley t’i kalojë këto kohë shumë sfiduese sa më me sukses.

Çdo vendim i Bentley duhet të koordinohet dhe miratohet nga drejtuesi i Audi-t dhe e njëjta gjë vlen për çdo investim të ardhshëm. Për shembull, nuk do të jetë në gjendje të bashkëpunojë, të themi, me Lamborghini pa miratimin paraprak të Audi.

Kjo e bën Bentley-n një tjetër satelit, strategjia e të cilit i intereson Audi. Në fund të fundit, Audi ka kontroll financiar mbi markën, por edhe përgjegjësi të plotë.

Adrian Holmark bëhet një lloj menaxheri i markës Bentley, ndërsa shefi i Audi Markus Dusman merr vendimet.

Kështu, gjermanët do t’i urdhërojnë britanikët se çfarë dhe si të bëjnë, dhe nëse duan, ata do të mund të ndryshojnë menaxhimin e tyre, madje të ndikojnë në kapacitetet e tyre prodhuese.

Dhe kur bëhet fjalë për prodhimin, le të themi se platforma aktuale mekanike Porsche MSB do të zëvendësohet nga PPE41 / 51 modulare dhe SSP4 / 5.

Sipas informacioneve të disponueshme, Bentley e parë ekskluzivisht elektrike do të mbërrijë në treg në vitin 2025, modeli D-Lux.

Ndërkohë, në treg do të vijnë versione plug-in të modeleve aktuale, si dhe Flying Spur dhe Bentayga plotësisht elektrike.

Plani është i qartë, por ende nuk dihet nëse klientela mjaft konservatore do të jetë gati të kalojë kaq shpejt nga pikat e karburantit në karikues elektrikë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco