Bletët në çatinë e Bashkisë së Vjenës prodhojnë 180 kilogramë mjaltë në vit

Bletët në çatinë e Bashkisë së Vjenës prodhojnë 180 kilogramë mjaltë në vit

12:45, 22/10/2021

Që nga viti 2014, në çatinë e Bashkisë ka disa koshere, të cilat janë përfshirë në programin aktiv të mbrojtjes së bletëve. 

Këto bletë prodhojnë rreth 180 kilogramë mjaltë në vit.

Më shumë se 5000 koloni bletësh jetojnë në Vjenë. Pothuajse gjysma e zonës vjeneze është e gjelbër.

Qyteti me parqet, rrugicat, kopshtet, vazot me lule dhe ishujt e gjelbër ofron një bollëk ushqimesh të lulëzuara gjatë gjithë vitit, nga të cilat bletët e qytetit mund të prodhojnë mjaltë. 

Në Rathauspark pranë Bashkisë ka një mori pemësh të vjetra që u ofrojnë bletëve nga çatia një përzgjedhje të gjerë ushqimesh në vendin fqinj.

"Qyteti i Vjenës është i angazhuar në mënyrë aktive për mbrojtjen e bletëve. Nga njëra anë, kjo përfshin mbështetjen për bujqësinë organike. Përveç kësaj, në Vjenë, livadhet në parqe dhe zona të tjera të gjelbra ruhen në mënyrën më të natyrshme. Qëllimi është për t'u siguruar bletëve ushqim të mjaftueshëm", shpjegoi kryebashkiaku Ludwig.

Bletari i qytetit Alfred Hauska dhe dhëndri i tij Michael Drachsler e bënë zanatin e tyre bletarinë e qytetit. 

Dy bletarët profesionistë kujdesen me përkushtim dhe durim për rreth 80 koloni bletësh në Vjenë dhe përreth. 

Disa prej tyre ndodhen në çatitë e institucioneve të rëndësishme.

Përveç bashkisë, ndodhet hoteli Steigenberger dhe ndërtesa e Bankës Austriake të Kontrollit në Strauchgasse. 

Mjalti nga çatia e Bashkisë përdoret ekskluzivisht për aksione humanitare.

Megjithatë, nëse doni të blini mjaltë nga bletarët e qytetit, mund ta bëni edhe në "Medomat" në qendrën tregtare të njohur vjeneze Donauzentrum.

Image

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco