SHBA: Sfida e re e Tik Tok, studentët po shkatërrojnë tualetet në shkolla

SHBA: Sfida e re e Tik Tok, studentët po shkatërrojnë tualetet në shkolla

20:43, 20/09/2021

Për shkak të sfidës së re në TikTok, studentët në të gjithë Shtetet e Bashkuara po thyejne pllaka  dhe po vjedhin  shpërndarës sapuni.

Nxënësit shkatërrojnë tualetet e shkollave në të gjithë vendin, dhe më pas publikojnë rezultatet në një rrjet social të njohur. 

TikTok përpiqet ta parandalojë këtë sfidë duke hequr një numër videosh të postuara në këtë platformë.

Nëse futni emrin e sfidës në kërkimin e aplikacionit, do të shihni mesazhin se "nuk u gjetën rezultate".

 Kompania thekson se një përmbajtje e tillë shkel udhëzimet e tyre dhe se promovimi i përvojave të sigurta dhe pozitive është qëllimi kryesor i TikTok.

"Ne presim që komuniteti ynë të mbetet i sigurt dhe të krijojë me përgjegjësi. Ne nuk lejojmë përmbajtje që inkurajojnë ose lehtësojnë veprimtarinë kriminale. "Ne po heqim këtë përmbajtje dhe po ridrejtojmë hashtags dhe rezultatet e kërkimit në udhëzimet tona për të dekurajuar një sjellje të tillë," tha një zëdhënës i TikTok për CNN.

Përdoruesit e TikTok kanë filluar të ndajnë video të tilla në rrjetet e tjera sociale, kështu që nëse futni emrin e sfidës në një kërkim në Twitter, do të shfaqen video që tregojnë vjedhjen e lavamanëve dhe pronave të tjera të shkollës.

Disa shkolla në SHBA kanë filluar të mbyllin tualetet për të parandaluar këtë sjellje. 

Duffy thotë se është e rëndësishme që prindërit të jenë të vetëdijshëm për tendencat dhe sfidat e fundit në rrjetet sociale, në mënyrë që ata të mund të flasin për këtë me fëmijët e tyre.

Prindërit duhet t'u shpjegojnë fëmijëve të tyre se cilat janë pasojat e mundshme negative nëse shkatërrojnë pronën e shkollës dhe ata duhet të rendisin disa gjëra pozitive që mund të bëjnë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco