Banka Qendrore Evropiane: Stabiliteti financiar në Eurozonë mbetet i brishtë

Banka Qendrore Evropiane: Stabiliteti financiar në Eurozonë mbetet i brishtë

14:00, 01/06/2023

Stabiliteti financiar në Eurozonë është ende i brishtë, thonë konkluzat e një studimi të Bankës Qendrore Evropiane.

Raporti i Stabilitetit Financiar për muajin maj thekson se kushtet ekonomike janë përmirësuar dukshëm krahasuar me periudhën paraprake.

Por faktorët negativë, si perspektiva e pasigurt për rritjen ekonomike, inflacioni i vazhdueshëm dhe përkeqësimi i kushteve financiare, janë ende prezentë.

“Stabiliteti i çmimeve është i një rëndësie të veçantë për stabilitet financiar të përhershëm”, ka thënë zëvendëspresidenti I BQE-së, Luis de Guindos.

Sipas tij, politikat monetare restriktive të zbatuara nga një numër i konsiderushëm shtetesh për ta ulur shkallën e inflacionit mund të shfaqin “pika të cenueshme” në sistemin financiar.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco