Hetohen manipulimet e mundshme me tendera gjatë pandemisë

Hetohen manipulimet e mundshme me tendera gjatë pandemisë

12:27, 23/05/2020

Pasi që kemi autorizuar divizionin Anti-kartel për t'i ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshëm për të filluar hetimin preliminar në tenderët e Ministrisë së Shëndetësisë të shpallur gjatë Pandemisë , kryetari i Agjencisë së Konkurrencës Valon Prestreshi tha se është njoftuar nga ky divizion se tani më veq i kanë pranuar dosjet.

Ai shtoi se se AKK pisten hetimore do ta orientoj vetëm tek aspekti i BIDRIGGING apo manipulim me oferta. BidRigging është vepër penale vetëm atëherë kur kemi të bëjmë me arritjen e Marrëveshjeve Vertikale ndërsa BidRigging që bie në kompetenca të AKK-së është kur kemi të bëjë me arritjen e Marrëveshjeve Horizontale.

Pra bidrigging me marrëveshje vertikale në tenderët publik i trajton Prokurori përkatës dhe

Bidrigging me marrëveshjet horizontale i trajton Autoriteti.

Për çdo qështje tjetër që është në interes të publikut do t'ju mbajmë të informuar.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco