Studimi amerikan: Çdo pacient i tretë ka probleme afatgjata pas Covid-19

Studimi amerikan: Çdo pacient i tretë ka probleme afatgjata pas Covid-19

18:54, 20/09/2021

Një studim i ri i publikuar nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) zbuloi se afërsisht një në tre persona që kishin Covid-19 raportuan se kishin simptoma dy muaj më vonë.

Një studim i kryer në Long Beach, California, tregoi se një e treta e atyre që ishin pozitivë për virusin korona raportuan të paktën një simptomë të sëmundjes katër ose më shumë javë pas testit pozitiv, raporton Zëri i Amerikës.

Sipas CDC, simptomat e sëmundjes ishin më të këqija tek gratë, afrikano-amerikanët, mbi moshën 40 vjeç dhe ato me probleme ose gjendje shëndetësore ekzistuese.

CDC përshkruan "covid të gjatë" si simptoma që ndodhin katër ose më shumë javë pas një testi pozitiv të sëmundjes.

Në studim, Departamenti i Shëndetit dhe Shërbimeve Sociale në Long Beach intervistoi 366 njerëz, të moshës 18 vjeç e lart, të zgjedhur rastësisht nga dy grupet e testimit pasi morën një test pozitiv midis 1 Prillit dhe 10 Dhjetorit 2020.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco