Athina sot pa autobusë dhe tramvaj për shkak të grevës

Athina sot pa autobusë dhe tramvaj për shkak të grevës

07:34, 29/06/2022

Sindikatat e punëtorëve të Organizatës së Transportit Urban të Athinës (OASA) deklaruan se kanë planifikuar një grevë 24 orëshe të mërkurën, më 29 qershor.

Sindikata do të organizojë gjithashtu një demonstratë jashtë selisë së OASA-s duke kërkuar që të mos zgjatet tenderi me autobusët ndërqytetës të KTEL-it të operuar privatisht. .

“Është e paimagjinueshme, pa asnjë informacion për punonjësit, "të planifikohet" projekti i transportit duke vazhduar largimin e KTEL-it, fakt që promovon diçka tjetër përveç karakterit publik të transportit publik”, thuhet në njoftimin e sindikatës.

Kujtohet se kjo kontratë është në fuqi që nga tetori i vitit 2020 dhe përfshin dhënien me qira të 60 linjave të autobusëve OASA për KTEL Attica (që nga ana tjetër jep me qira një pjesë të linjave për KTEL Korinth, Tebë dhe Evia) dhe është vendosur si zgjidhje e përkohshme. ndaj kushteve të koronavirusit, për të siguruar më shumë automjete deri në mundësinë e blerjes së automjeteve të rejave.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco