Nga 1 tetori, hyrja në Vatikan lejohet vetëm me pasaportë vaksinimi ose test negativ

Nga 1 tetori, hyrja në Vatikan lejohet vetëm me pasaportë vaksinimi ose test negativ

23:52, 21/09/2021

Nga 1 tetori hyrja në Vatikan kushtëzohet vetëm me pasaportë jeshile ose test negativ për covid-19. Masat vijnë në kuadër të emergjencës mjekësore nga një urdhëresë e Presidentit të Komisionit Papnor të Shtetit të Vatikanit.

Dispozita do të zbatohet për qytetarët, vendasit, personelin në shërbim dhe të gjithë vizitorët dhe frekuentuesit e meshave.

“Nga 1 tetori 2021 lejohet hyrja në Shtetin e Vatikanit dhe zonat e referuara në nenet 15 dhe 16 të Traktatit të Lateranit”, vetëm me pasaportën e Gjelbër ose me test negativ.

 

 

Dokumenti i nënshkruar nga kardinali Giuseppe Bertello “pohoi se është e nevojshme të sigurohet shëndeti dhe mirëqenia e komunitetit duke respektuar të drejtat dhe liritë themelore të të gjithëve anëtari i tij”.

 

Për të gjitha aktivitetet e tjera në Tokën e Shenjtë, nga ushqimi në strehimin e shenjtë deri tek meshat fetare në ambiente të mbyllura, kusht është pasaporta e gjelbër.

Pas njohjes nga BE disa, Vatikani u ka siguruar të gjithë atyre që janë vaksinuar në shtetin e vogël pasaportën e Gjelbër.

Edhe vetë Papa Françesku mësohet se është pajisur me këtë dokument. Po kështu, certifikata e vaksinimit do të jetë e detyrueshme për të gjithë ata që marrin pjesë në ngjarjet e udhëtimeve të të Papa Françeskut.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco