Greqi, pritet sot ideja e ekspertëve për rihapjen e shkollave

Greqi, pritet sot ideja e ekspertëve për rihapjen e shkollave

09:50, 22/01/2021

Athinë -  Të premten pritet nga komiteti i ekspertëve të Ministrisë greke të Shëndetësisë se kur dhe në çfarë kushtesh, shkollat e mesme mund të rihapen, gjë që Kryeministri Kyriakos Mitsotakis ka theksuar se ka përparësi.

"Hapja e arsimit të mesëm është jetike pas një mungese kaq të gjatë të studentëve," i tha Kathimerinit, anëtari i komitetit, Athanasios Tsakris.

Fëmijët duhet të kenë qasje të barabartë në arsim dhe mundësi të barabarta, tha ai, duke vënë në dukje se disa studentë mund të qëndrojnë në hap me programin mësimor duke marrë mësime private, por të tjerët thjesht nuk munden.

“Mos të harrojmë se mësimi në distancë nuk është një emërues i përbashkët për të gjithë. Ka studentë pa akses në internet dhe të tjerë që për arsye financiare nuk kanë pajisjet e duhura ose duhet ta ndajnë atë me anëtarët e tjerë të familjes së tyre, ”shtoi Tsakris.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco