Gjykata greke vulos dënimin e partisë neo-naziste: Nga 13 vjet burg, liderëve të Agimit të Artë

Gjykata greke vulos dënimin e partisë neo-naziste: Nga 13 vjet burg, liderëve të Agimit të Artë

12:38, 14/10/2020

Udhëheqësi i Agimit të Artë Nikos Michaloliakos dhe pesë ish-deputetë të tjerë të partisë neo-naziste u dënuan me 13 vjet burg nga një gjykatë e Athinës të mërkurën.

Anëtarit të partisë Giorgos Roupakias iu dha një burg i përjetshëm dhe 10 vjet shtesë për vrasjen e reperit Pavlos Fyssas në 2013.

Katër ish-deputetëve u dhanë dënime më të buta, nga pesë vjet secilit, një dënim që ka të ngjarë të pezullohet.

Duke filluar shpalljen e dënimeve, gjykata njoftoi një dënim të përjetshëm për Giorgos Roupakias dhe 10 vjet për t'u bashkuar me një organizatë kriminale, 4 vjet për përdorimin e armëve, 4 vjet për mbajtjen e një arme dhe një gjobë prej 4,000 euro.

Anëtarët që i përkasinudhëheqjes së organizatës kriminale, përkatësisht Nikos Michaloliakos, Elias Kasidiaris, Giannis Lagos, Elias Panagiotaros, Christos Pappas dhe George Germenis që u dënuan me 13 vjet, siç u propozua nga prokurori. 

Artemis Mattheopoulos u përjashtua prej tyre dhe u dënua me 10 vjet.

Bashkëpunëtorët e Roupakia në vrasjen e reperit Fyssa i dënuan:

I. Aggos: 7 vjet

A. Anadiotis: 6 vjet

G. Dimou (zbutja e sjelljes së mirë të mëvonshme): 6 vjet

I. Kazantzoglou: 8 vjet

E. Kalaritis: 7 vjet

I. V. Komianos: 7 vjeç

K. Korkovilis: 7 vjeç

A. Michalaros: 7 vjet

G. Patelis: 8 vjet

G. Skalkos (zbutës i sjelljes së mirë të mëvonshme): 6 vjet

G. Stampelos: 7 vjet

L. Tsalikis: 7 vjeç

Ath Tsorvas: 7 vjeç

N. Tsorvas: 7 vjeç

Krizafiti : 6 vjet

Ish-deputetët të cilët u dënuan për anëtarësim në një organizatë kriminale dhe nuk u dha lehtësim, gjykata vendosi:

Zaroulia Eleni: 6 vjet

Zisimopoulos Polyvios: 6 vjet

Iliopoulos Panagiotis: 7 vjet

Gregos Antonis: 6 vjet

Barbarousis Konstantinos: 6 vjet

Kouzilos Nikos: 7 vjet

Koukoutsis Dimitris: 6 vjet

Ish-deputetët të cilët u dënuan për anëtarësim në një organizatë kriminale dhe u dha lehtësim, gjykata vendosi:

Chrysovalantis Alexopoulos: 5 vjet

Michael Arvanitis: 5 vjet

Nikos Michos: 5 vjet

Stathis Boukouras: 5 vjet

Dënimet për vrasje në tentativë të peshkatarëve egjiptianë

Agriogiannis Dimitris: 6 vjet

Eugenikos Markos: 6 vjet

Maria Thomas: 6 vjet

Papadopoulos Konstantinos: 6 vjet

Pantazis Anastasios: 8 vjet

Shtatë vjet pas vrasjes së Pavlos Fyssas, që e "shkatërroi" organizatën kriminale, Gjykata vulosi dënimin e neo-nazistëve, me shpalljen e dënimeve.

Në orët ose ditët e ardhshme ne do të dimë se cili nga Chrysaugites, nga ekipi drejtues ose anëtarët e tij, do të arrestohet dhe do të dërgohet në burg. Beteja transferohet në bashkimin e dënimeve, por edhe në atë se për disa prej tyre do të ketë një karakter pezullues.

Kujtohet se dje prokurori, z. Economou, nuk u zhvendos në të ashtuquajturin "tavan" të dënimeve të parashikuara, por pak "më të ulëta".

Për shembull, për ekipin drejtues, ai nuk propozoi maksimumi 15 vjet burg, por 13 vjet burg.

Përkatësisht për anëtarët e organizatës kriminale u sugjerua 3 vjet më pak se 10 që është maksimumi dhe 1 vit më pak se 6 të parashikuara për ata që kanë zbutje.

Përkatësisht pak poshtë, në lidhje me tavanin, ishin fjalitë që ai kërkoi si për bashkëpunim në vrasjen Fyssa ashtu edhe për përpjekjen për vrasje kundër një peshkatari egjiptian.

Çështja tjetër që do të shqyrtohet nga gjykata është ajo e bashkimeve, përkatësisht përcaktimi i dënimit total që do të mbahet, i cili pritet të zgjasë për shumë orë. Kështu, mbetet e panjohur nëse gjatë procesit aktual do të gjykohet nëse dhe cilët të pandehur do të merren në burg.

Policia Greke deklaron se është e gatshme të vazhdojë me arrestimet e atyre për të cilët do të lëshohet një urdhër arresti. Ai gjithashtu ka marrë të gjitha masat e nevojshme të sigurisë për transferimin e tyre në çdo burg ku u kërkohet të shkojnë për të vuajtur dënimin.

Mund të jetë krahu i 3-të i burgut Korydallos, mund të jetë një burg i brendshëm, në Domokos ose Malandrino.

Në çdo rast, për ata që janë të dënuar me një dënim që nuk do të ketë karakter pezullues, ata së pari do të drejtohen në një karantinë 14-ditore dhe më pas do të shkojnë në qelitë e tyre.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco