Marilyn Manson përballet me të tjera akuza për abuzim seksual

Marilyn Manson përballet me të tjera akuza për abuzim seksual

11:48, 31/01/2023

Padia e ngritur në Nju Jork e akuzon muzikantin për 'abuzimin seksual të fëmijëve të të rriturve', mes akuzave të tjera, në mesin e viteve 1990

Në një padi të ngritur në Long Island, Nju Jork, të hënën, këngëtari Marilyn Manson u akuzua për “abuzim seksual të fëmijëve dhe të rriturve, dhunë seksuale, sulm dhe ngacmim”.

Padia, e cila pretendonte se Manson kishte në shënjestër për herë të parë paditësen e paidentifikuar kur ajo ishte 16 vjeçe në vitin 1995, erdhi më pak se një javë pasi këngëtari, emri i vërtetë i të cilit është Brian Warner, arriti një marrëveshje me aktoren Esmé Bianco, e cila e paditi atë në prill 202 për përdhunim dhe dhunë seksuale.

Kjo padi erdhi mes akuzave të shumta për abuzim nga gra të tjera, duke përfshirë aktoren Evan Rachel Wood.

Manson, përmes avokatit të tij, ka "mohuar me forcë çdo pretendim për sulm seksual ose abuzim ndaj dikujt". Ai gjithashtu paditi Ëood për shpifje, shqetësim emocional dhe pretendime të tjera.

Ai nuk komentoi menjëherë mbi padinë e re, e cila u ngrit në bazë të ligjit të Nju Jorkut për të mbijetuarit e rritur.

Nënshkruar nga guvernatori i Nju Jorkut, Kathy Hochul, majin e kaluar, akti u jep viktimave të supozuara të sulmit seksual një afat kohor për të paditur pavarësisht se kur pretendohet se ka ndodhur krimi. Pa aktin, kërkesat do të ndaloheshin të paraqiteshin duke paraqitur afate të njohura si statutet e parashkrimit.

Shkrimtarja E Jean Carroll e paditi Donald Trump nën këtë akt, mbi pretendimin e saj se ai e përdhunoi atë në një dyqan në mesin e viteve 1990, gjë që ish-presidenti e mohon.

Paditësja në padinë e re kundër Manson përshkruhet si "një femër në moshë madhore me banim në Maryland", e lindur në vitin 1979. Padia pretendon se Manson "e vuri në shënjestër" paditësen "në vitin 1995 kur ajo ishte 16 vjeçe, duke përdorur rolin e tij, statusin , dhe fuqinë si një i rritur dhe interpretues në industrinë e muzikës.

 “Më pas, në vitin 1999, kur paditësja ishte afërsisht 19 vjeçe, i pandehuri Warner e vazhdoi manipulimin, shfrytëzimin dhe sulmin seksual ndaj paditëses gjatë një periudhe prej rreth katër javësh.”

Padia emërton Nothing Records dhe shpërndarësin Interscope Music Publishing si të bashkëpandehur që dyshohet se ishin "të vetëdijshëm për" "praktikën e sulmit seksual ndaj të miturve" të Manson dhe ndihmuan dhe nxitën një sjellje të tillë.

Padia thotë se “obsesionet pedofilike dhe sjelljet e dhunshme të Manson-it jo vetëm që njiheshin nga të pandehurit - Interscope dhe Nothing Records - por ato u lavdëruan dhe promovoheshin për përfitimet e tyre financiare kolektive”.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco