Pas Prishtinës, ministri Çeku viziton artistët e Mitrovicës

Pas Prishtinës, ministri Çeku viziton artistët e Mitrovicës

15:05, 10/02/2022

Diskutimet e hapura mes Ministrit Hajrulla Çeku dhe komunitetit artistik tashmë janë shndërruar në një platformë të takimeve shumë konstruktive dhe efektive.

Pas Prishtinës ka filluar cikli i diskutimeve në qytetet tjera të Kosovës.

Mbrëmë takimi i mbajt në qytetin e Mitrovicës, një prej qendrave më të mëdha në Republikën e Kosovës dhe burim i shumë mekanizmave, organizatave dhe institucioneve kulturore.

Qëllimi i këtyre diskutimeve është që të dëgjohet zëri dhe propozimet e vet komunitetit kulturor për të parë këndvështrimin e tyre se si të rregullohet dhe zhvillohet më tej kultura në vendin tonë.

Ministri Çeku tha se ndjehet i lumtur që adresa e parë pas Prishtinës është Mitrovica, si një zgjerim i diskutimit me komunitetin për nevojat e reformës së përgjithshme kulturore e cila ka për bazë koncept dokumentin për kulturën si një udhëzues i përgjithshëm që do të parasheh rregullimin e legjislacionit, politikat lidhur me organizimin e institucioneve publike të kulturës, raportin e shtetit me skenën e pavarur kulturore, një vizion të ri për zhvillimin kulturor në Republikën e Kosovës.

Statusi i plotë:

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco