Vendos MKRS, ky është artisti që e prezanton Kosovën në Bienalen e Venecias (Dokument)

Vendos MKRS, ky është artisti që e prezanton Kosovën në Bienalen e Venecias (Dokument)

11:40, 26/11/2021

MKRS vendosi se cili artit kosovar do ta përfaqësojë vendin në Bienalen e Artit në Venecia që mbahet vitin e ardhshëm.

Ministria e Kulturës, publikoi vendimin sot, që mban nënshkrimin e ministrit të Kulturës, shkruan Syri.net Kosova.

Ministri i Kultures, Rinise dhe Sportit  Hajrullah Çeku, ne mbeshtetje te nenit 145 (pika 2) te Kushtetutes se Republikes se Kosoves, duke marre parasysh nenet 10 dhe 11 te Ligjit Nr. 06/L - 113 per Organizimin dhe Funksionimin e Administrates Shteterore dhe Agjencive te Pavarura (Gazeta Zyrtare, Nr. 7/01 mars 2019) bazuar ne nenin 8 ( paragrafi 1.4 ) nenin 14 ( paragrafi 1 nen paragrafi 1,8 ) shtojca 8 te Rregullores Nr. 02/2021 per Fushat e Pergjegjesise Administrative te Zyres se Kryeministrit dhe Ministrive, bazuar ne vendimin e Ministrit me Nr.137/2021 te dates 12.11.2021, po ashtu duke u bazuar ne Raportin e Jurise Profesionale te dates 23.11.2021, nxjerr kete: VEND IM:

1. Jakup Ferri me projektin "The Monumentality of the Everday" do ta perfaqesojë Pavijonin e Republikes se Kosoves ne Bienalen e 59-te Nderkombetare te Artit te Venecia per vitin 2022.

 2. Vendimi hyn ne fuqi ne diten e nenshkrimit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco