Shitet në ankand, iPhone i parë me portin USB-C, zbuloni çmimin e tij (Video)

Shitet në ankand, iPhone i parë me portin USB-C, zbuloni çmimin e tij (Video)

18:40, 04/11/2021

iPhone i parë që ka port funksional USB-C është shfaqur muajin e kaluar, e tani po shitet në ankand.

Megjithatë, Apple nuk e ka prodhuar portin USBC për iPhone, por atë e ka bërë Ken Pillonel, student i robotikës në Institutin e Teknologjisë në Zvicër.

Pillonel është lodhur nga pritjet që Apple të prodhojë iPhone me portin USB-C, kështu ia plotësoi vetes këtë dëshirë.

Pas një muaj punë të palodhshme, Pillonel me sukses ka arritur të integroj portin USB-C në iPhoneX, e të gjitha detajet i prezantoi në një video të publikuar në YouTube.

Tani porti USB-C i prodhuar për iPhone mundëson mbushjen e baterisë dhe transferimin e të dhënave, transmeton telegrafi. Kjo pajisje po shitet në eBay, e çmimi ka tejkaluar shumën prej 80 mijë dollarëve.

Ankandi do të jetë i hapur deri më 11 nëntor.

Bashkimi Evropian ka kërkuar që përdorimi i porteve USB-C të jetë i obligueshëm për të gjithë telefonat e mençur, kështu edhe Apple duhet të vendosë nëse do të respektojë këtë apo do të mendojë ndonjë metodë alternative të mbushjes siç është mbushësi pa tela.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco