Këto janë 10 filmat më të vlerësuar në 'The Internet Movie Database ‘IMDb’

Këto janë 10 filmat më të vlerësuar në 'The Internet Movie Database ‘IMDb’

11:43, 26/09/2020

Sipas një vlerësimi nga  'The Internet Movie Database ‘IMDb’, këto janë filmat më të vlerësuar nga shikuesit:

Image

1. “The Shawshank Redemption” në regji të Frank Darabont dhe me skenar të Stephen King, i xhiruar në vitin 1994.

Image

2. “The Godfather”, regjisori i të cilit është Francis Ford Coppola, kurse skenarin e ka bërë Mario Puzo në bashkëpunim me Coppolan, xhirimet e të cilit u kryen më 1972.

Image

3.  Po i njëjti film, por pjesa e dytë e tij “The Godfather II”, nga regjisori i njëjtë e gjithashtu me bashkëpunim të duos Puzo dhe Coppola, ky është xhiruar më 1974.

Image

4.  “The Dark Knight”, premiera e të cilit u bë më 2008, me regjisor nga Christopher Nolan dhe skenarist Jonathan Nolan. ]

Image

5. Një film klasik i vitit 1957 ndodhet në pozitën e pestë, “12 Angry Man” me regji të Sidney Lumet, kurse skenarin e bërë nga Reginald Rose.

Image

6. “Schinder List” i Steven Spielberg , i xhiruar më 1993 dhe me skenarsit nga Thomas Keneally. Image

7.Filmi me 11 çmime Oscar të fituara “The Lord Of The Rings: The Return Of The King”.

 Image

8. “Pulp Fiction” me regji dhe skenar nga Quentin Tarantino është i renditur i teti, dhe është xhiruar në vitin 1994.

 

Image

9. Një klasik tjetër i viti 1966 më regji të Sergio Leone dhe skenar nga Luciano Vincenzoni, i renditur i nënti është filmi “The Good, The Bad and The Ugly".

Image

10. Vazhdimi i The Lord Of The Rings The followship Of the Ring, renditet në vendin e dhjetë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco