Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjsimit të FND

Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjsimit të FND

13:24, 13/04/2024
A+ Aa A-

Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për FND (Çrregullimi Neurologjik Funksional) shënohet çdo vit më 13 Prill. Qëllimi është të promovojë ndërgjegjësimin, të mbështesë individët e prekur dhe të avancojë kërkimin për parandalimin, trajtimin dhe rikuperimin e FND.

Çrregullimi Neurologjik Funksional ose FND është për shkak të një problemi me funksionimin e sistemit nervor dhe mendohet se është rezultat i paaftësisë së trurit për të dërguar dhe marrë sinjale siç duhet.

 

Pacientët përjetojnë një gamë të gjerë simptomash neurologjike si çrregullime të lëvizjes dhe çështje shqisore. Në thelb, ekziston një problem me funksionimin e sistemit nervor që dërgon dhe/ose merr sinjale nga trupi. Këto simptoma duken të ngjashme me çrregullime të tilla si skleroza e shumëfishtë dhe mund të jenë po aq dobësuese dhe shqetësuese.

Java e parë Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për FND ishte në vitin 2013, e krijuar nga grupi mbështetës FND i quajtur FND Hope dhe promovohet nga shoqata bamirëse britanike e quajtur FND Action.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco