40 centimetër dëborë/ Zonat ku duhet të keni kujdes

40 centimetër dëborë/ Zonat ku duhet të keni kujdes

16:42, 01/04/2020

Autoriteti Rrugor Shqiptar bën me dije se bora është rikthyer në veri të Shqipërisë përkatësisht në rrethet e Dibrës, Kukësit, Shkodrës, Lezhës, Pkës, Peshkopisë dhe Tropojës.

Në Dibër dhe në aksin Bajram Curri- Valbonë trashësia e borës arrin deri në 40 cm por në këtë të fundit nuk rekomandohen zinxhirë.

Akset problematike sipas ARRSH janë Kuben- Vasie te Kalaja e Dodës ku rekomandihen zinxhirë për shkak të ngricës, borës dhe erës.

Po ashtu pjesërisht zinxhirët rekomandihet në akset Qafë Dragalicë-Steblevë dhe Qafë Bualli-Krastë.

Njoftim për gjendjen e akseve

Gjatë natës gjithë territori është përfshirë nga reshje të dendura kryesisht në veri ka pasur reshje bore

Si në: Dibër, Tropojë, Peshkopi, Pukë, Kukës, Shkodër e pjesërisht në Lezhë.

Nga ana e kontraktorëve është punuar dhe po punohet për shpëndarjen e kripës dhe pastrimin me borëpastrueset për sigurimin e kalueshmerisë normale në të gjithe akset.

Në Qarkun e Dibrës trashësia e borës arrin në 40 cm.

Në segmentet Kuben-Vasie, në pjesën fundore në lartësinë mbi 1000 m, te Kalaja e Dodës për shkak të ngricës dhe borës, që vazhdon me erë, rekomandohet përdorimi i zinxhireve.

Në Qafë Dragalicë-Steblevë dhe Qafë Bualli-Krastë rekomandohet pjesërisht përdorimi i zinxhirëve.

Në segmentet e Tropojës, në B. Curri-Valbonë trashësia e borës është 40 cm, qarkullimi kryhet pa zinxhirë.

Në të gjitha segmentet e tjera, me gjithë reshjet e borës që vazhdojnë, po punohet nga kontraktorët dhe qarkullimi kryhet normalisht.

Në këtë situatë rekomandohet që përdoruesit e mjeteve të lëvizin me kujdes, duke respektuar sinjalistikën rrugore të ulin shpejtësinë për shkak të ngricave dhe lagështirës në rrugë

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco