Qeveria ua ka ndërprerë, fermerët blejnë ujë për të shpëtuar të mbjellat

Qeveria ua ka ndërprerë, fermerët blejnë ujë për të shpëtuar të mbjellat

15:43, 26/10/2019

Fermerët në Lushnje po përjetojnë një situatë të pazakonte. Kanalet vaditëse janë tharë dhe atyre iu duhet të blejnë ujë për të vaditur tokat dhe të shpëtojnë prodhimet

Toka është çarë ndërsa bimët kanë nevojë për ujë. Prej muajsh nuk ka rënë shi në Myzeqe dhe pse fund vjeshte. Prodhuesit e serave në fshatin Qerret të Lushnjës, po blejnë tonelata ujë për vaditje.

Kanalet janë tharë. Por nëse nuk ndërhyjnë menjëherë në ujitjen e të mbjellave ato do të shkrumbohen. Vaditja e perimeve po u kushton me shtrenjtë se rritja e bimës. 100 mijë lekë të vjetra shitet një ngarkese prej tre mijë litrash uji.

Miliona lekë ka shpenzuar edhe ky fermer për ta sjellë ujin në tokën e tij, pavarësisht se kanalet vaditëse rrethojnë Lushnjen. Uji mungon për vaditje për shkak të punimeve që po kryhen në rrjet. Në afatin 10 mujor, Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, do të kryejë rehabilitimin e skemave vaditëse në Bashkinë Lushnje në degët Murriz-Thanë dhe në degën e Çukasit.

Përgjigja nga bordi kullues në qark ishte se për këtë çështje kompetencë ka direkt Ministria e Bujqësisë. Për këtë arsye uji është ndërprerë dhe prodhuesit derisa të mbarojnë punimet nga qeveria, detyrohen të blejnë ujin për vaditje ashtu siç nuk kishte ndodhur asnjëherë./ABCNews

 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco