Kryebashkiaku monist i Tropojës shkel hapur ligjin/ Këshillatari emërohet në punë në bashki

Kryebashkiaku monist i Tropojës shkel hapur ligjin/ Këshillatari emërohet në punë në bashki

17:02, 24/10/2019

Edhe pse i zgjedhur në krye të baskisë së Tropojës përmes votimeve moniste, Rexhe Byberin nuk e tremb as ligji për të emëruar në strukturat e bashkisë në fjalë  persona që nuk duhet të jenë.

Syri.net ju sjell më poshtë, përmes dokumenteve zyrtare, rastin e Nazmi Madanit, i cili edhe pse këshilltar në këtë bashki nën siglën e PSD, është emëruar nga Byberi si punonjës i drejtorinë e shërbimeve publike.

Image

Image

Por çfarë thotë ligji Nr. 139/2015 PËR VETËQEVERISJEN VENDORE

Papajtueshmëria e funksionit të këshilltarit

Funksioni i këshilltarit është i papajtueshëm me:

 1. funksionin e kryetarit, zëvendëskryetarit bashkisë;  

2. funksionin e sekretarit të këshillit bashkiak;

3. funksionin e nëpunësit të administratës së bashkisë përkatëse;

 4. funksionin e deputetit.

2. Një person nuk mund të zgjidhet në të njëjtën kohë në më shumë se një këshill bashkiak.

3. Nuk mund të jenë anëtarë të të njëjtit këshill personat që janë me njëri-tjetrin bashkëshortë, prindër e fëmijë, vëlla e motër, si dhe vjehrri e vjehrra me nusen dhe dhëndërin.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco