452 mijë euro për njerëzit në nevojë, donacioni i biznesmenit Samir Mane në 2018

452 mijë euro për njerëzit në nevojë, donacioni i biznesmenit Samir Mane në 2018

13:26, 22/10/2019

Grupi Balfin i kushton një vëmendje të veçantë përgjegjësisë sociale, për të qenë sa më pranë komuniteteve dhe njerëzve në nevojë dhenën kujdesin e posaçëm të vetë presidentit tëGrupit, z. Samir Mane, zbaton një strategji të koordinuar për të gjitha kompanitë e Balfin, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në shtetet e tjera ku Grupi operon.

Vetëm gjatë vitit 2018, Balfin kontribuoi nëShqipëri në ndihmë të shoqërisë me njëfond solidaritetiprej mëse452 mijë eurosh për kauza të ndryshme,duke ju gjendur pranëkomuniteteve në nevojë.

Nga kjo vlerë, mbi 250 mijë euro kanë shkuar në favor të dhjetëra familjeve në varfëri ekstreme, duke nisur që nga ndërtimi ose rindërtimi i banesave të tyre, ofrimi i asistencës ushqimore dhe asaj financiare.

Pjesa tjetër e konsiderueshme e fondit ka kaluar në dobi të arsimit, mirëqenies dhe mirë-rritjessë fëmijëve,mjedisite kështu me radhë.

Nga ky fond, 70 mijë euro Grupi Balfin ja ka alokuar organizatës “Fund-Javë Ndryshe”, ndërkohë që pjesën tjetër të fondit Grupi e ka vënë në dobi të komuniteteve, përmes organizatash të shumta ndërkombëtare dhe lokale, si Vizion OJF,DownSyndromeAlbania, Worldvision, UNDP, Partner Albania dhe të tjera.

Gjithashtu prej shumë vitesh, Balfin përkrah me fondin e tij edhe mjaft fëmijë me çrregullime të spektrit autik.

Grupi Balfin është një ndër të paktat biznese shqiptare, i cili e ka vënë në fokusin e tij zhvillimin e qëndrueshëm të komuniteteve ku operon, duke iu përmbajtur SGDs (Sustainable Development Goals), Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, për të cilin Grupi ka hartuar një plan-veprimi të mirëfilltë duke ndjekur hapat e shumë kompanive ndërkombëtare.

Bazuar në këto objektiva, Balfin ka përqafuar6prej tyre,nëpërmjet të cilave e orienton vëmendjen ndaj problemeve të komunitetit nëarsimim, nëmirë-rritjen e fëmijëve, familjeve në nevojë dhe mjedis.

Kontributi dhe vlera e lëvruar për nevojat e komunitetitka ardhur në rritje nga viti në vit, falë vëmendjes së shtuar të Z. Mane dhe do të vazhdojë të njohë rritje progresive, në mënyrë që edhe njerëzit me më pak mundësi të mos ndihen të papërkrahur.

Gjatë vitit 2018 Grupi Balfin ndërtoi dhe mobiloi tërësisht 3 shtëpi të reja për 3 familje në varfëri ekstreme, me një vlerë totale prej rreth 100 mijë eurosh si dhe vijoi me kontributin e përmuajshëm me ushqime për rreth 50 familje në nevojë të shpërndara në të gjithë vendin.

Falë kësaj tashmë familja Shira në Bulqizë dhe familjet Sorra e Shima në Kashar të Tiranës, raste mjaft të njohura për publikun, jetojnë në kushte shumëmë të mira dhe dinjitoze.

Balfin është i vendosur që të promovojë vlerat më të larta shoqërore dhe të tregojë përkujdesje për komunitetin dhe ambientin. Grupi beson se rritja e një biznesi duhet të shoqërohet paralelisht me zhvillimin dhe rritjen ekonomike dhe sociale të komunitetit ku ai vepron. Shoqëritë e Grupit nuk kufizohen vetëm me sigurimin e vendeve të punës për komunitetet lokale, por përpiqen të krijojnë një ndikim pozitiv në jetën familjare.

Dhurata nga SPAR për fëmijët jetimë

Image

 

Përmirësimi i jetesës së familjes Shira në Bulqizë

Image

 

Kontribut për një nga çerdhet në Dibër.

Image

 

Kontribut për fëmijët me aftësi ndryshe.

Image

 

Albchrome jep bursa për studentët nga Bulqiza

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Ali Qaniu22/10/2019 17:59

Ne fakt duhet ta nisni me ' SA KA VJEDH ' ne kaq vite !!! Sikur te gjitha ti fali Nuk ka per te lare as gjysmat qe ka vjedh me ndihmen e ish dhe kryeministrit.

Shto koment

Denonco