FOTO/ Prespa dhe pelikanët

FOTO/ Prespa dhe pelikanët

09:24, 09/07/2019

Ndonëse ana shqiptare e Prespës nuk ka kushtet e përshtatshme për folezimin e pelikanit, ajo përmbush më së miri nevojat e kësaj specie duke u përdorur si zonë pushimi dhe zonë ushqimi nga pelikanët. Liqeni i Prespës na jep mundësinë të kundrojmë dy lloje pelikanësh që folezojnë në Prespën e vogël greke: Pelikani Kaçurrel (Pelecanus crispus) dhe Pelikani i Bardhë (Pelecanus onocrotalus).

Deri në 600 individë ka qënë numri më i lartë i numuruar në një ditë gjatë monitorimeve të kaluara në pjesën shqiptare të Liqenit të Prespës. Periudha e frekuentimit të pelikanëve në Prespën shqiptare nis nga java e dytë e muajit mars deri në fillimin e dhjetorit, ndërsa numri më i madh i individëve regjistrohet gjatë muajit qershor.

PPNEA në bashkëpunim me AdZm Korce dhe KFW, realizoi së fundmi numërimin e pelikanëve në Prespë për konfirmimin e pikave më të përdorura në liqen, ku u vrojtuan rreth 400 individë, me shumicën e përbërë nga Pelikani Kaçurrel (Pelecanus crispus).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco