Të përmbyturit e Fierzës paralajmërojnë protesta, nuk kemi marrë dëmshpërblimin

Të përmbyturit e Fierzës paralajmërojnë protesta, nuk kemi marrë dëmshpërblimin

12:58, 07/12/2018

Kryetari i Shoqatës së tokave të përmbytura Sherif Kastrati ka dhënë një deklaratë për mediat pasi, për tokat e përmbytura të banorëve të qarkut të Kukësit të cilat ende nuk kanë marrë një zgjidhje, të cilëve disa herë ju është premtuar dëmshpërblimi.

Është tashmë e ditur se nga ndërtimi i hidrocentralit të Fierzës u përmbytën 35 fshatra dhe qyteti i vjetër i Kukësit dhe që nga ajo kohë, shteti nuk ka kompensuar tokat bujqesore te familjeve Kuksiane Kastrati shprehet se kryeministri do të përballet me protesta të mëdha nëse nuk jep zgjidhje deri në fund të vitit.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

krasasi tp07/12/2018 13:26

Z.Kastrati,per te gjitha tokat e xanuna me ndertime ,si pallate ,karburante, xhami,lokale,hotele etj, qeverija duhet tu heq nga shuma qe dispononi 50 miljon euro dhe ti demshperblej qytetaret e gjithe zonave qe kane permbytur ujembledhesit kudo, minus shumen qe duhet te paguaj çdo i larguar, per tokat e xanuna ku ka shku.

Shto koment

Denonco