Prishet rruga e re e Velipojës, u ndërtua një vit më parë....

Prishet rruga e re e Velipojës, u ndërtua një vit më parë....

13:10, 06/12/2018

Rruga e re Shkodër -Velipojë duke se ka nisur të prishet akoma pa u inaguruar. Në segmentin nga ura e Gjo Lulit deri në Malikolaj duken të çarat në rrugë.

Ndërkohë që gazetari  tch ka bërë një përngjasim ndërmjte Ura e mesit e cila është një urë otomane, ndërtuar me gurë 250 vite më parë. Kjo urë është ende në funksion të banorëve të zonës. E shpallur monument kulture, ajo mbahet ende shumë e fortë.

Ndërkohë që segmenti nga ura e Gjo Lulit deri në Malikolaj e ndërtuar vetëm një vit më parë, ajo është ende e papëruruar. Dhe siç e tregojnë pamjet, duket se 250 vite më parë, thuhet në kronikën e tch, në këtë vend ka pasur inxhinierë shumë më të mirë, sesa ata që kanë drejtuar punën për ndërtimin e kësaj rruge.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco