‘Na morën në qafë, më mirë ta na thotë shteti vdisni’/ Shqiptarët rrezikojnë jetën!

‘Na morën në qafë, më mirë ta na thotë shteti vdisni’/ Shqiptarët rrezikojnë jetën!

16:34, 16/05/2018

Që nga hyrja në fuqi e listës së re të barnave të rimbursueshme pacientë që vuajnë nga probleme kardiake e që janë trajtuar deri më tani me një medikament për hollimin e gjakut që ishte i përfshirë në listë u është thënë se nuk do ta marrin më.

Ky bar vazhdon të jetë në listën e rimbursimit, por kanë vendosur disa kufizime për përdorimin e tij sa që një numër i konsiderueshëm pacientesh që janë trajtuar prej dy vitesh u duhet ta ndërpresin.

“Na morën në qafë. Më mirë ta na thotë shteti vdisni”, thotë një paciente.

Pacientet me probleme kardiologjike këtë medikament e kane marre me konsulte te kardiologut.

“Ma caktoi komisioni. Për 6 muaj e mora falas, tani ma shkëputën, arsyen nuk e di”, thotë një paciente tjetër.

Pacientet tanimë duhet të kenë kaluar patjetër hemorragji cerebrale, të jenë edhe me diabet dhe të vuajnë nga hipertensioni që në mënyrë që të plotësojnë kriteret për ta përfituar këtë medikament.

Ndërkohë sipas protokolleve mjekësore ndërkombëtare, të cilat kanë funksionuar edhe për pacientet tanë deri para listës së re: Ky medikament përdoret për parandalimin e insultit dhe embolisë tek pacientët me fibrilacion arterial jovalvular. Në një, ose faktor risku si hipertension, diabet melitus me konsulte të mjekut të shërbimit të kardiologjisë së QSUT.

/TCH/

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Besjana Murati17/05/2018 08:27

Me paret që kursehen nga "shëdetësia falas" janë hapur vende pune në bodrumet e kryeministrisë ku jam punësuar edhe unë si lëpirëse.

Murati16/05/2018 18:09

Edhe ata qe jane trajtuar prej 2 vjetesh apo me shume se kaq do vazhdojne te trajtohen po njesoj, mos shpifni se nuk iu ka hije.

Besjana16/05/2018 18:07

Pacientet me probleme kardiologjike këtë medikament e kane marre me konsulte te kardiologut dhe sigurisht qe do vazhdojne ta marrin serish.

Shto koment