Lajmi i fundit

Çim Peka LIVE/ Anti-Amerikanizmi

 Shkencëtarët deklarojnë: ‘Do të ketë valë të reja endemike, të mundshme’

Shkencëtarët deklarojnë: ‘Do të ketë valë të reja endemike, të mundshme’

07:57, 22/05/2021
A+ Aa A-

"Bota po hyn në epokën e pandemive ". 

Kjo u deklarua nga një grup prej 26 shkencëtarësh, sipas të cilëve "trajektorja e mundshme për Covid do të bëhet endemike me shpërthime sezonale . Valët e reja të epidemisë janë të mundshme sidomos në vendet me mbulim të ulët vaksinimi". 

Ndërkohë, të dhënat hedhin dritë mbi krizën në turizëm : punëtorët në sektor kanë rënë me shifra rekord prej 1.3 milion në 2019 në vetëm 953 mijë në 2020.

Në raportin e tyre të botuar në faqen e internetit të komisionit të BE në Samitin Global të Shëndetit, ekspertët nënvizojnë se "barazia globale në qasjen në burime është një domosdoshmëri morale dhe në të njëjtën kohë një nevojë kritike për kontroll pandemik".

"Ne po hyjmë në epokën e pandemive" - "Përpjekjet e sotme për të trajtuar Covid-19 - vazhduan shkencëtarët - duhet të përfshijnë investime dhe masa reagimi që kanë potencialin më të madh të mundshëm për përmirësim të qëndrueshëm në parandalimin, duke përfshirë investimet në burimet njerëzore dhe trajnimin e tyre, gatishmëria dhe përgjigja ndaj kërcënimeve globale të shëndetit ".

OBSH: "Vdekjet janë të paktën trefishi i atyre zyrtare" - Numri i njerëzve që vdiqën direkt ose indirekt nga koronavirusi "janë të paktën dyfish ose trefish i atyre zyrtarë". 

Kjo u raportua nga Samira Asma, Zëvendës Drejtorja e  Përgjithshme e OBSH-së, me rastin e botimit të raportit vjetor të Agjencisë së KB mbi statistikat globale të shëndetit.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco