Vitamina D ndihmon në luftimin e kancerit të zorrëve

Vitamina D ndihmon në luftimin e kancerit të zorrëve

22:50, 19/04/2019

Një studim i ri ka konkluduar që një dozë e e vitaminës D, mund të ndihmojë në zvogëlimin e rritjes dhe zhvillimit të kancerit të zorrëve duke e kombinuar me kimioterapinë.

Një studim i bërë ka gjetur që dozat e mëdha të vitaminës D dukshëm zvogëlon zhvillimin e këtij lloji të kancerit. Dr. Kimmie NG, kryesues i këtij studimi ka treguar mbi eksperimentin e bërë i cili është shumë premtues për trajtimin ë këtij lloj të kancerit.

Eksperimenti i u bë me 139 pjesëmarrës, të cilët vuanin nga ky lloj i kancerit dhe u ndanë në dy grupe, njërit grup iu dha një dozë e madhe e vitaminës D, dhe një grupi iu dha një dozë më e vogël e saj. Ata u trajtuan me këtë vitaminë deri në 14 ditë.

Pacientët në të njëjtën kohë ishin duke u trajtuar me kimioterapi, gjë që rezultoi se pas analizave të bëra kanceri ishte zvogëluar përkatësisht nuk ishte rritur.

Kanceri i zorrëve përfshin zorrën e hollë dhe zorrën e trashë si dhe rektumin. Kanceri i zorrëve renditet i treri, për nga prekja e njerëzve. Sipas Shoqatës Amerikae të Kancerir gjatë vitit 2019 do të dianostikohen përafërsisht 100.000 raste të reja të prekura nga ky lloj i tumorit.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco