Gjendja e rrallë shëndetësore e cila mund të lërë femrën pa ...

Gjendja e rrallë shëndetësore e cila mund të lërë femrën pa ...

18:51, 21/12/2018

Gratë me MRKH lindin pa mitër ose pa dy të tretat e sipërme të kanalit të lindjes, transmeton lajmi.net.

Gjendja prek një në çdo 5.000 gra anembanë globit dhe i bën pacientët të paaftë për të lindur fëmijë.

Femrat e lindura me këtë gjendje kanë vezore normale, vezë dhe hormonet seksuale femërore, por ato nuk mund të mbesin shtatzënë.

Shumica e grave nuk kuptojnë se kanë MRKH deri në adoleshencë të tyre të vonë, të cilave nuk iu vien menstruacionet.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco