‘Angazhim për transparencë’ Ja sa është paga e kryeministri maqedonas, Zoran Zev

‘Angazhim për transparencë’ Ja sa është paga e kryeministri maqedonas, Zoran Zev

11:57, 23/01/2021
A+ Aa A-

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka publikuar në faqen e saj zyrtare pagesat që anëtarët e kabinet marrin për punën e tyre në administratën publike.

Lista e pagave të kryeministrave dhe ministrave u botua në faqen e internetit në mënyrë që qytetarët të mund ta shihnin atë, e cila është pjesë e "angazhimit të qeverisë për një transparencë më të madhe dixhitale".

Zaev ka pagën më të lartë në kabinetin e tij, i cili përbëhet nga paga neto e kryeministrit bazë prej 78,840 denarë (1,280 euro), dhe për punën e tij të kaluar ai mori edhe 8,973 denarë (146 euro), që do të thotë se, me 22 vjet shërbim , ai është ndër pesë anëtarët e parë të qeverisë.

I dyti në listë për sa i përket pagës është Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, me gjithsej 85,113 denarë neto (1,382 euro), i cili mori një rritje prej 20 përqind për shkak të funksionit të tij.

Paga bazë ministrore neto është 64,970 denarë (1,055 euro).

Pagat më të ulëta në Qeverinë e Maqedonisë Veriore janë për Ministrin e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini, dhe për Shoqërinë e Informacionit dhe Administratës, Jeton Shaqiri, të cilët kanë kompensimin më të vogël për punën e kaluar.

Nuredini u pagua një pagë totale prej 65,612 denarë (1,065 euro) në dhjetor, së bashku me 642 denarë për një vit të punës së kaluar (10 euro), dhe Shaqiri, i cili është i vetmi ministër pa përvojë pune, u pagua me një pagë prej 322 denarë (pesë euro), dhe ka marrë gjithsej 65,292 denarë (1,060 euro).

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco