VIDEO/ Cikloni ‘Ianos’ alarmon Greqinë, raportohen njerëz të bllokuar në shtëpi dhe makina

VIDEO/ Cikloni ‘Ianos’ alarmon Greqinë, raportohen njerëz të bllokuar në shtëpi dhe makina

17:40, 18/09/2020

Me një ashpërsi të veçantë, cikloni " Ianos " goditi zonat perëndimore të Lamia në kufijtë me Komunën e Makrakomi dhe rrugën Lamia - Karpenisi .

Brigada e Zjarrfikësve shkon në vende të ndryshme për të liruar njerëzit që kanë qenë të bllokuar në rrugë apo në shtëpitë e tyre për shkak të rrugëve të përmbytura.

Konkretisht, ka dhjetëra thirrje në " 199 " për lirimin e njerëzve nga shtëpitë e tyre në fillim të Lianokladi, midis të cilëve ka qytetarë me probleme të lëvizjes.

Njëri prej tyre do të kujdeset nga EKAB në Spitalin Lamia , pasi shtëpia e tij u përmbyt dhe u shpëtua nga zjarrfikësit. Të tjerët do të transferohen në Bashkinë e Lamia pasi shtëpia e tyre u përmbyt.  Përveç kësaj, dhjetra janë bllokuar në makina në Rrugën Kombëtare Lamia - Karpenisi, trafiku në të cilin është ndaluar që nga ora 14:50 në kryqëzimin me Loutra Ypatis.

Automjetet kanë mbetur të bllokuara në rrugë si në rrugën nga Loutra Ypatis në rrjetin kombëtar (rruga nga Mexiates është gjithashtu e mbyllur) ashtu edhe në rrugën nacionale. Në mënyrë tipike, ujërat nga përrenjtë që përfundojnë në Sperchio, të tilla si Grammenorema dhe përroi i Stirfaka, kanë sjellë më shumë se gjysmë metri ujë në rrugë.  Me përjashtim të kamionëve të zjarrit dhe atyre të Mbrojtjes Civile , kalimi i çdo automjeti tjetër është i ndaluar.

Rruga e vjetër nacionale Lamia - Karpenisi është bërë një lumë dhe ka njerëz të bllokuar në makina, si dhe në rrugët provinciale në zonën e Lianokladi dhe drejt Loutra Ypatis.

Brenda fshatit Zilefto, shtëpitë u përmbytën, ndërsa ujërat e nxituar morën me vete një burrë, i cili u shpëtua falë qetësisë së operatorit të makinës që arriti ta mbante duke e vendosur para kovës nga buldozeri, të cilën e shihni në foto.   Në Zelefto gjithashtu një xhip u mor dhe u lidh nën një urë, ndërsa uji ka hyrë në shumë oborre dhe shtëpi.

Lidhja midis Lamia dhe Karpenisi u ndërpre -  Rrymat janë përmbytur - Materialet bartëse dhe uji janë kryer në zona banimi. 

Shërbimi zjarrfikës, policia dhe mbrojtja civile në Fthiotida po përballen me probleme të pakapërcyeshme , pasi shiu i madh që zgjati më shumë se 2 orë po krijojnë një mori problemesh në shumë fshatra 10 dhe 12 kilometra në perëndim të Lamisë.

Rrymat që kanë dalë nga shtrati, kanë transportuar sedimente dhe ujë në zona rezidenciale në disa fshatra, ndërsa makineritë tokësore të komunave dhe Rajonit të Stereas po përpiqen të devijojnë ujin jashtë zonave të banuara. Në shumë fshatra, janë krijuar lumenj të cilët kalojnë rrugët vertikalisht, si rezultat i të cilave trafiku ndërpritet, kryesisht në rrjetin krahinor, në disa vende. Trafiku nga Lamia në Karpenisi u ndalua pak kohë më parë, 15 km pas Lamisë pak para fshatit Zilefto, ndërsa ka vështirësi më parë në fshatin Lianokladi, pasi përrenj të ndryshëm u frynë në fshat dhe dolën në rrugën të cilën e kalojnë vertikalisht me shumë intensitet. Në fakt, një përrua në Zelevto ka rrëmbyer  makinat që ishin brenda fshatit. Fenomeni është veçanërisht intensiv në këtë zonë ndërsa në Lamia bie shi sporadik dhe pa shumë intensitet.

Rrugët u kthyen në përrenj nga shiu i madh, si rezultat i së cilës u thirr një Brigadë e Zjarrfikësve në mënyrë që të largonte në mënyrë të sigurt nxënësit e vegjël të Kopshtit dhe Shkollës Fillore nga shkolla e tyre.

 

 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco