Pas COVID-19/ Hapja e Turizmit, Greqia gati protokollet shëndetësore. Detaje

Pas COVID-19/ Hapja e Turizmit, Greqia gati protokollet shëndetësore. Detaje

15:21, 31/05/2020

Mediat në Greqi kanë botuar vendimin  e përbashkët ministror që do të botohet në Gazetën e Qeverisë për protokollet e sigurisë që do të zbatohet për hotelet gjatë ditëve ne vijim.

Sipas Protothema.gr, nga e hëna, 1 qershor, do të hapen hotelet me dymbëdhjetë muaj funksionim, ndërsa më 15 qershor do të mund të hapen edhe hotelet sezonalë.

Me botimin e JMC, vendoset një markë çertifikimi me titullin "Shëndeti i Parë", i cili është i detyrueshëm për kompanitë e akomodimit turistik që do të operojnë gjatë vitit 2020.  Në të njëjtën kohë, është regjistruar se ku dhe kur përdorimi i një maskë mund të jetë ose një operacion i thjeshtë ose kanavacë/ pëlhurë me shënimin që stafi i pritjes gjithashtu mund të ketë një maskë. 

Gjithashtu, është bërë një procesverbal i hollësishëm i masave themelore për të parandaluar transmetimin e koronavirusit, menaxhimin e një rasti të dyshuar dhe librin e incidenteve Covid-19.

Ekziston gjithashtu një referencë për autobusët turistikë me një rekomandim për instalimin e një divider midis shoferit dhe pasagjerëve.  Për shkelësit, parashikohet një gjobë prej 500 deri në 1.500 euro, si dhe pezullim i funksionimit të kompanisë nga 15 në 90 ditë, bazuar në një shkelje në shkallë të gjerë.  Bazuar në protokollet shëndetësore, që janë vendosur, pas takimeve të njëpasnjëshme me epidemiologët e Organizatës Kombëtare të Shëndetit Publik, përdorimi i peciklasit  në pritje është opsionale, rekomandohet të përdoren alternativa elektronike për kontrollin (kohëzgjatja e së cilës zgjatet) dhe Për pagesa, rekomandohet edhe monitorimi i matur i klientit me simptoma të menaxhimit.  Për sa i përket hotelierisë, funksionimi i një restoranti, bari, etj. do të jetë në përputhje me kornizën aktuale ligjore, si dhe funksionimin e zonave të rekreacionit për fëmijë dhe pishina në natyrë, ndërsa për pishinat e shtëpive të notit "funksionimi i tyre nuk lejohet". Për nisjet, është e mundur të zgjidhni midis 2 protokolleve, d.m.th pastrimi normal dhe pritja 24 orë para se dhoma të jetë në dispozicion të një klienti ose pastrimi i përpiktë - dezinfektimi (p.sh. me një pastrues avulli) në dhomat e diskutueshme të dhomës dhe banjës. 

ImageImageImage

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco