Bullgari/ Zgjedhjet vendore: Blerje votash dhe kandidatë të sigurimit

Bullgari/ Zgjedhjet vendore: Blerje votash dhe kandidatë të sigurimit

19:41, 25/10/2019

Portali në gjuhën frënge Courier de Balkans, duke iu referuar zgjedhjeve vendore në Bullgari, raproton për disa dukuri shqetësuese që karakterizojnë zgjedhjet e 27 tetori 2019 në këtë vend ballkanik, anëtartë BE e NATO.

Tridhjetë vjet pas rënies së Murit të Berlinit, shtypi bullgar zbulon për të disatën here praninë e një numri të konsiderueshëm të ish-punonjësve të Sigurimit të Shtetit në radhët e kandidatëve për zgjedhjet vendore të 27 tetori 2019.

Ndërkohë media raporton një nga sëmundjet e vjetra të zgjedhjeve në Bullgari: Blerjen e votave dhe mungesën kronike të drejtuesve të përshtatshëm për bashkitë e vëndit…

Në datën 27 tetor 2019, bullgarët do të votojnë për të zgjedhur 265 kryetarët e bashkive të vëndit.  Turi i dytë i zgjedhjeve, do të mbahet në 3 nëntor 2019 në të gjitha ato bashki ku kandidati fitues nuk ka mundur të sigurojë mbi 50 përqind të votave.

Fushata elektorale ka nisur në fillim të shtatorit 2019.

Janë shfaqur disa dukuri shqetësuese: 167 kanditatë për kryetarë bashkie janë ish agjentë të Sigurimit të Shtetit (DërzhavnaSigurnost) shërbimit secret të periudhës së komunistizimit. Këtë fakt e ka bërë public Komisioni i Dosjeve…Po ashtu raportohet dukuria e shfaqur shpesh gjatë kohëvë të fundit, ajo e blerjes së votave…

Përgatiturpër syri.net

25 tetor 2019

https://www.courrierdesbalkans.fr/Anciens-indics-achat-de-vote-manque-de-bons-candidats-la-Bulgarie-elit-ses

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco