Seancë e mbyllur apo e hapur për shkarkimin e prokurores speciale

Seancë e mbyllur apo e hapur për shkarkimin e prokurores speciale

18:50, 04/09/2019

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime, deputeti Ilija Dimovski deklaroi dje se do të kërkojë që seanca të jetë e hapur për publikun.

Mbajtja e një seance të hapur për publikun nga Komisioni Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime për të shkarkuar Prokuroren Speciale Katica Janeva mund të ndikojë negativisht në hetimin për çështjen "Reket", tha Aco Kolevski, kryetari i ri i Këshillit të Prokurorëve Publikë.

Kolevski mendon se seanca  duhet të jetë e mbyllur për publikun sepse po zhvillohet hetimi për çështjen "Reket" dhe materiali për shkarkimin e Janevës dërguar në Kuvend nga Këshilli i Prokurorëve Publikë është konfidencial.

Presidenti i Këshillit të Prokurorëve Publikë thotë se ai do të thërrasë sot një seancë në të cilën prokurorët do të konsiderojnë propozimin e Dimovskit për raportin e Janevës që të mos deklasifikohet.

Sidoqoftë, komiteti parlamentar vendos vetëm nëse seanca do të jetë publike, tha Kolevski.

Ilija Dimovski tha dje se së pari do t'i kërkojë Këshillit të Prokurorëve Publikë që të mos e klasifikojnë materialin si konfidencial.

Komisioni Parlamentar për Zgjedhjet dhe Emërimet është caktuar për nesër. Pasi Komisioni të vendosë mbi propozimin për të shkarkuar Janevën, ai vendim shkon në një votim plenar dhe kërkon një shumicë prej dy të tretave në Kuvend për tu miratuar.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco