Këshilli i Evropës njeh zyrtarisht Maqedoninë e Veriut

Këshilli i Evropës njeh zyrtarisht Maqedoninë e Veriut

17:10, 10/03/2019

Këshilli i Evropës ka regjistruar zyrtarisht vendin fqinj nën emrin e ri “Maqedonia e Veriut”, raporton korrespondenti i MIA-s nga Strasburgu.

Në faqen e internetit të organizatës më të vjetër pan-evropiane,  Këshilli i Evropës, selia e të cilit ndodhet Strasburg, ish-Maqedonia rezulton si Maqedonia e Veriut, sipas rendit alfabetik të gjuhës angleze të shteteve anëtare.

Si shtet anëtar, Maqedonia e Veriut, tani gjendet në mes Holandës dhe Norvegjisë.

Pra flamuri maqedonas është vendosur përpara Pallatit të Evropës në Strasburg, midis flamujve të Holandës dhe Norvegjisë. Ndryshimi i emrit është bërë edhe në faqen e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, delegacioni i Kuvendit është përfaqësuar si delegacion i Republikës së Maqedonisë Veriore.

Por në hartën në të cilën ndodhet vendet anëtare të Këshillit të Evropës dhe kryeqendrat e tyre ende nuk është ndryshuar emri dhe në të qëndron emri i vendit me referencë.

Republika e Maqedonisë Veriore u bë anëtare e Këshillit të Evropës më 9 nëntor 1995.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco